TORINO 2022

Kaj pred drugim evrovizijskim predizborom pravijo razvpite stavnice?

Eno so stavnice, drugo pa ...

Kot je že znano se bodo v DRUGEM predizboru za deset mest v finalu potegovali predstavniki 18 držav v naslednjem vrstnem redu: Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Avstralija, Ciper, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Romunija, Poljska, Črna gora, Belgija, Švedska in Češka.

Odloča stroka in ljudstvo

Kdo vse se bo uvrstil v finale je nemogoče napovedati, saj imamo na eni strani strokovne komisije, ki so že ocenjevale na drugi generalki in jo sestavljajo profesionalni glasbeniki, ki ocenjujejo vokal, odrsko prezenco, kompozicijo in pesem ter ne nazadnje celoten vtis. Na drugi strani pa imamo gledalce, ki se ponavadi odločijo po občutku oziroma po skladbi, ki jim je tisti trenutek všečna. Skupen seštevek točk nam na koncu prinese končno lestvico desetih najboljših držav.

Razvpite stavnice

Je pa pred drugim predizborom že narejen seštevek na razvpitih evrovizijskih stavnicah, ki so vsako leto pri favoriziranih državah tradicionalno napihnjene, pri manjših pa prevečkrat podcenjene. Tudi letos ni nič drugače! In komu kaže najbolje? Sodeč po stavnicah naj bi se iz drugega predizbora v finale uvrstile: Švedska, Poljska, Avstralija, Estonija, Češka, Srbija, Finska, Azerbajdžan, Belgija in celo San Marino.

Evrovizijske stavnice za drugi predizbor.
Evrovizijske stavnice za drugi predizbor. Foto: eurovisionworld.com

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
2
+1
0
Back to top button
X