TORINO 2022

Kaj pred prvim evrovizijskim predizborom pravijo brutalne stavnice?

Sloveniji ne kaže dobro

Kot je že znano se bodo v prvem predizboru za deset mest v finalu potegovali predstavniki sedemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Albanija, Latvija, Litva, Švica, Slovenija, Ukrajina, Bolgarija, Nizozemska, Moldavija, Portugalska, Hrvaška, Danska, Avstrija, Islandija, Grčija, Norveška in Armenija.

Odloča stroka in ljudstvo

Kdo vse se bo uvrstil v finale je nemogoče napovedati, saj imamo na eni strani strokovne komisije, ki so že ocenjevale na drugi generalki in jo sestavljajo profesionalni glasbeniki, ki ocenjujejo vokal, odrsko prezenco, kompozicijo in pesem ter ne nazadnje celoten vtis. Na drugi strani pa imamo gledalce, ki se ponavadi odločijo po občutku oziroma po skladbi, ki jim je tisti trenutek všečna. Skupen seštevek točk nam na koncu prinese končno lestvico desetih najboljših držav.

Brutalne stavnice

Je pa pred prvim predizborom že narejen seštevek na razvpitih evrovizijskih stavnicah, ki so vsako leto pri favoriziranih državah tradicionalno napihnjene, pri manjših pa prevečkrat podcenjene. Tudi letos ni nič drugače! In komu kaže najbolje? Sodeč po stavnicah naj bi se iz prvega predizbora v finale uvrstile: Ukrajina, Grčija, Norveška, Nizozemska, Armenija, Portugalska, Albanija, Moldavija, Litva in Avstrija. Sloveniji stavnice niso naklonjene, saj nas uvrščajo skoraj da na dno …

Stavnice za prvi predizbor

Evrovizijske stavnice 2022 1
Stavnice Sloveniji niso naklonjene. Foto: eurovisionworld.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
5
+1
14
+1
4
+1
13
+1
10
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button