TORINO 2022

Razkrit rezervni nastop za LPS

Za posnetek uporabili sceno z EME

Pred letošnjim evrovizijskim izborom v Torinu je morala vsaka sodelujoča država, tudi RTV Slovenija, organizatorjem predložiti nadomestni posnetek evrovizijskega nastopa svojega predstavnika. Ta posnetek, ki se imenuje ‘Live On Tape’, bi bil uporabljem le v primeru, če se evrovizijski predstavniki zaradi pandemije covid-19 ne bi mogli udeležiti obveznih vaj, generalk ali nastopa v Torino, kjer bi sicer lahko recimo odpeli evrovizijsko pesem. Takšen posnetek so recimo uporabili lansko leto pri islandski zasedbi Daði og Gagnamagnið, ki zaradi okužbe s covidom niso nastopili v živo, so pa uporabili njihov posnetek z vaje oziroma generalke.

Ta rezervni scenarij je bil uveden lani, in sicer zaradi pandemije covid-19. Lanske ESC posnetke ‘Live On Tape’ niso javno objavili oziroma predstavili.

Za pripravo rezervnih posnetkov so veljala posebna pravila, ki so jih morale upoštevati nacionalne televizije. Lansko leto so recimo organizatorji na vse sodelujoče nacionalne televizije naslovili pismo, da naj v televizijskem studiu posnamejo svojega evrovizijskega predstavnika, ki pa mora pesem zapeti v živo. Nekih strogih pravil ob tem ni bilo, so pa morale televizije upoštevati produkcijske smernice. V TV-studiu ni smelo biti občinstva, prav tako televizija ni smela objaviti posnetka pred samim evrovizijskim izborom. Nacionalne televizije so lahko za snemanje uporabile podobne tehnične možnosti in dimenzije, ki so bile na voljo na odru v Areni Ahoy v Rotterdamu, lahko pa so se odločili za manjšo odrsko postavitev. Prav tako ti nastopi niso smeli vsebovati obogatene ali navidezne resničnosti ter drugih morebitnih dodatkov (kot so napirmer uporaba chromakey ali zelenega ozadja) ali pa posnetkov z droni, ki ustvarijo izjemne posnetke. Za snemanje posnetka je bilo na voljo 60 minut, v tem času pa so se lahko posneli trije nastopi, izmed katerih je na koncu vodja delegacije – v sodelovanju z odgovorno osebo na televiziji – sprejel dokončno odločitev, kateri rezervni posnetek bi uporabili v Rotterdamu. Podobna pravila so veljala za Torino.

Rezervni posnetek LPS

RTV Slovenija je vse skupaj posnela na generalki za EMO 2022, nastop pa je skoraj identičen tistemu, kar smo videli na nacionalnem izboru, tako da nekih bistvenih razlik vsaj pri Disku ni. No, le famozna disko krogla manjka … In glede na to, da tako naši mladi glasbeniki kot tudi ostali niso imeli nobenih težav zaradi pandemije, tega ‘Live On Tape’ posnetka, ki je sedaj dostopen javnosti, niso nikoli uporabili. Zasedba LPS je sicer brez kakršnih koli težav odpotovala v Torino, nastopila v prvem predizboru, kjer pa je zasedla zadnje mesto.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button