EMA 2022

EMA Freš 2022 – 4. dvoboj: Jon Vitezič premagal Ello

Ella bo dobila še eno priložnost

V četrtem dvoboju sta se med seboj pomerila Ella s pesmijo A sem dovolj? in Jon Vitezič s skladbo Jesus Style. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva – po mnenju anketnih glasovalcev – postal zasedba Jon Vitezič, ki stavi na pesem Jesus Style. Ella pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Ella

Izražanje skozi glas, gib in mimiko je Ellina strast že od otroštva. Zato njeno udejstvovanje v plesnih, glasbenih in igralskih vodah ni naključje. Do dvanajstega leta je plesala v plesni šoli Natke Geržina. Z manjšimi vlogami je bila vključena v nekaj slovenskih TV-serijah – Usodno vino, Reka ljubezni, Najini mostovi, Sekirca v med, Česnovi. Igrala je tudi v filmu Julija. Ko so želje po večjem pevskem udejstvovanju postale vedno močnejše, pa se je vpisala še na ure solopetja na Akademiji za glas. V dobrem letu učenja so priložnostni nastopi samo še potrdili že prisotne občutke, da sta oder in mikrofon njen drugi dom. Prva avtorska pesem A sem dovolj? je nastala v sodelovanju z mentorjem Kristjanom Virtičem, Dejanom Radičevičem in Nežo Buh – Neisho.

Jon Vitezič

Jon Vitezič je 18-letni avtor, kitarist in pevec iz Ljubljane. Do svojega 16. leta je spisal 30 pesmi, 12 jih je uvrstil na svoj prvenec, ki ga je posnel s producentom Petro Deklevo. V letu 2021 je podpisal izvajalsko in založniško pogodbo z založbo Nika records, ki ga je podprla na samostojni glasbeni poti. Pred kratkim je izdal svoj prvi singel in videospot za skladbo Utrip. V letu 2022 boste lahko slišali kar nekaj novih singlov v slovenščini in angleščini, v drugi polovici leta pa lahko pričakujete izid prvega samostojnega albuma. Na koncertih se Jon Vitezič predstavlja sam in na zanimiv način s pomočjo pedala »looper« interpretira svoje pesmi.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin
Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X