EMA 2022

EMA Freš 2022 – 2. dvoboj: Tokrat je uspelo Steli Sofii

Anja bo dobila še eno priložnost

V drugem dvoboju sta se med seboj pomerili Anja Vodošek s pesmijo Maniac ter Stela Sofia s skladbo Tu in zdaj. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju anketnih glasovalcev – postala Stela Sofia, ki stavi na pesem Tu in zdaj. Anja Vodošek bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Anja Vodošek

Anja Vodošek je študentka Akademije za glasbo v Ljubljani, smer klavir. Udeležuje se številnih mednarodnih in državnih tekmovanj, kjer je prejela štiri zlata, štiri srebrna in tri bronasta priznanja. Udeležila se je tudi spletnega klavirskega tekmovanja Grand Prize Virtuoso, kjer je prejela zlato nagrado in povabilo na slavnostni koncert v London. Petje jo spremlja že od mladosti, resneje pa se je z njim začela ukvarjati pred šestimi leti. Leta 2017 je na tekmovanju Singer Stage na Malti prejela glavno nagrado – Grand Prix. Na mednarodnem tekmovanju na Bledu, Bled Golden Microphone, pa je leta 2018 prejela nagrado za najboljšo slovensko pevko. Prav tako se je istega leta udeležila mednarodnega pevskega tekmovanja v Makedoniji, kjer je prejela drugo nagrado. Letos se je udeležila šova Slovenija ima talent in se uvrstila v polfinale.

Stela Sofia

Stela Sofia poje od svojega osmega leta. Nastopila je že na več odrih, med drugim tudi na festivalu v Srbiji in Makedoniji. Skupaj s producentom in avtorjem Žanom Serčičem je januarja 2020 posnela svojo prvo pesem, Sita Sem. Sodelovanje sta nadgradila z istoimenskim albumom, ki bo izšel predvidoma prihodnje leto. Zraven petja igra tudi klavir in ukulele, ukvarja pa se tudi s plesom.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin
Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button