EMA 2022

EMA Freš 2022 – 1. dvoboj: Nika S. prepričala s Počakaj me

Katja bo dobila še eno priložnost

V prvem dvoboju sta se med seboj pomerili Katja Kos s pesmijo Deadly Flower in Nika S. s pesmijo Počakaj me. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju anketnih glasovalcev – postala Nika S., ki stavi na pesem Počakaj me. Katja Kos bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Katja Kos

Katja Kos je 18-letnica iz Ljubljane, ki se že 13 let ukvarja z glasbo. Leta 2018 je končala višjo glasbeno šolo klavirja. Že kar nekaj let piše avtorske pesmi, uči pa se tudi glasbenega produciranja. Leta 2021 se je udeležila tekmovanja Slovenska nota, kjer se je uvrstila v finale in s svojo avtorsko pesmijo Padam, za katero je tudi sama posnela aranžma, osvojila 6. mesto.

Nika S.

Nika S. se z glasbo ukvarja že od malih nog. Svoje pevski talent je začela uriti že v prvem razredu v šolskem in cerkvenem pevskem zboru, petje v zborih pa je nadaljevala tudi v srednji šoli in na fakulteti. Vrsto let se je učila zborovskega petja, decembra 2019 pa se je vpisala k uram petja pri Nataši Zamida. Trenutno njen glas uri Željka Predojević Korošec. Že od leta 2012 kot backvokalistka sodeluje s kočevskim kantavtorjem Romanom Zupančičem. Je tudi članica dueta Nika Et Nejc, kjer partner prispeva avtorske melodije, Nika pa jim doda besedilo. V času sodelovanja sta izdala tri avtorske skladbe, najbolj odmevna pa je Zgodbo piševa, ki sta jo po tekmovanju Glas mladih v Črnomlju posnela prek založbe Nika Records in jo oplemenitila tudi z videospotom.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin
Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button