SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Ini Olup so se uresničile sanje

18. septembra se bo v Hrastniku odvil 5. festival Slovenska nota, ki ga tudi letos predstavljamo na naši strani Evrovizija.com. Ina Olup, 22-letnica iz Poljčan, v letu 2021 stopa na samostojno glasbeno pot z glasbenim prvencem Samo midva. O svoji pesmi je sanjala dolgo časa, letos pa so se ji končno uresničile sanje …

Ina Olup si že vrsto let želi prebiti na slovensko glasbeno sceno in za svoje sanje dela že dolgo let. Sodeluje v glasbeni zasedbi 7ate9, s katerimi nastopajo na različnih slovenskih odrih, prav tako se je udeležila mnogih pevskih tekmovanj. Med drugim se je pred leti predstavila na enem od slovenskih talent šovov, ki je Ino zaznamoval, saj je po avdicijskem nastopu iz razočaranja jokala, a se je iz izkušnje čez čas naučila, da »nič ne pade z neba in da moraš za vse delati«, prav tako pa je o svoji bridki izkušnji za spletno stran tekmovanja zaupala, da »talent ni dovolj, saj moraš talent neprestano razvijati in delati na njemu, da si lahko še boljši«. Ina pa se je počutila pripravljena, da naredi pravi preboj kot solo izvajlka prav v letu 2021, saj je končno našla pravo glasbeno ekipo, s katero je pričela ustvarjati.

Ina Olup na predstavitvenem večeru Slovenske note 2021. Foto: Jernej Peklar

Pod besedilo in melodijo pesmi Samo midva, s katero se je Ina uvrstila med finalne pesmi Slovenske note 2021, se podpisuje Ina sama – med drugim se v prihodnosti želi uveljaviti tudi kot avtorica besedil na področju slovenske glasbe – pod melodijo pa se podpisuje tudi Jure Skaza, pod aranžma pa Matic Mlakar. Omenjeni dvojec je javnosti znan kot avtor pesmi Še kar lovim tvoj nasmeh izvajalke Saške, ki se je uvrstila kot ena od zmagovalk EME Freš na EMO 2020. Ina je zaupala zelo zabavno zgodbo, ki stoji za samim ustvarjanjem njene pesmi.

»Ko sem gledala EMO Freš, je bila moja favoritka prav Saška, ampak takrat avtorjev njene pesmi še nisem poznala. V obdobju med EMO Freš in EMO pa sem spoznala Jureta na eni od zabav, spoprijateljila sva se in pričela komunicirati. A nisem vedela, da se je njegova pesem uvrstila na EMO 2020. In ko sem gledala EMO 2020 po televiziji in pri Saškini pesmi spodaj videla, da je Jure eden od avtorjev pesmi, sem bila šokirana in hitro pisala Juretu. No, sedaj eno leto pozneje pa z isto ekipo, v katero sem verjela takorekoč še preden sem jih spoznala v živo, sodelujem in ustvarjam. To je bila očitno usoda,« opisuje Ina.

Ina na vprašanje, zakaj bo njena pesem zmagovalna, pove sledeče: »Moja pesem bo ljudem všeč, ker se sliši, da sem v pesem dala sebe. Nekaterim bo všeč zaradi soddobne produkcije, je pa za pesmijo moja osebna srečna ljubezenska zgodba. Se mi pa vse pesmi Slovenske note 2021 zdijo zmagovalne, saj so res zelo dobre …«

Ina se je s pesmijo sprva želela predstaviti na Popevki, a jo je usoda pripeljala prav na tekmovanje Slovenska nota 2021. Kot študentka turizma, ki želi v prihodnosti povezavi slovenski turizem s slovensko glasbo, Ina v prihodnosti gotovo obeta in se veseli nadaljnjih korako na slovenski glasbeni sceni. Ina pa bo na finalni oder Slovenske note stopila 18. septembra 2021, ko bo kombinacija glasov strokovne komisije in občinstva preko telefonskega glasovanja odločila, katera pesem je zmagovalna pesem pete edicije omenjenega glasbenega tekmovanja.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button