EMA 2022

Ema Freš 2022: Izbrani drugi trije finalisti! Komu je uspelo?

Drugi teden, drugi trije finalisti

V ponedeljek, 29. novembra se je z EMO Freš 2022 začela nova slovenska evrovizijska zgodba. V štirih tednih se bo 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor EME Freš, ki bo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Izmed 14 finalistov izbor EMA Freš se bodo le štirje uvrstili naprej na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Drugi teden

Od ponedeljka do četrtka sta se – tako kot prvi teden, kjer smo dobili prve tri finaliste – vsak dan predstavila po dva izvajalca. Skozi drugi teden se je znova predstavilo osem mladih glasbenikov, in sicer Ina & Larayul, Ain’t Harmony & Jaka Hliš, Luma & Mitja Dragan ter Evita & Lara Dovier. Preko posebne spletne aplikacije so spletni glasovalci izbirali in izbrali zmagovalce dneva, ki so se v nedeljo pomerili še enkrat.

Drugi teden Tekmovalci Zmagovalec dneva
Ponedeljek, 6. december Ina Ina
Larayul
Torek, 7. december Ain’t Harmony Jaka Hliš
Jaka Hliš
Sreda, 8. december Luma Luma
Mitja Dragan
Četrtek, 9. december Evita Lara Dovier
Lara Dovier

V sobotni spletni oddaji EMA Freš so tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji. Kaj vse so povedali pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne, pa si lahko ogledate v spodnjem videu …

Drugi teden, nove trije finalisti

Glasovanje je znova potekalo na spletni strani. Začelo se je v soboto ob 20. uri in je trajalo do nedelje, do 20. ure. In komu je uspelo preboj v finale EME Freš 2022? Dva finalista so izbrali glasovalci s spletnim glasovanjem, enega pa dodala še strokovna komisija. Ina, Jaka Hliš in Luma so se uvrstili v januarski televizijski oddaji, Lara Dovier pa bo imela še eno, t. i. drugo priložnost v četrtem tednu tekmovanja.

Ina, Jaka Hliš, Luma
Izbrani drugi trije finalisti za EMO Freš 2022. Foto: RTV Slovenija

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Back to top button
X