EMA 2022

EMA Freš 2022 – 9. dvoboj: Leya Leanne je bila prepričljivejša

Še ena priložnost za Hvala Brothers

V devetem glasbenem dvoboju so se med seboj pomerili Hvala Brothers s pesmijo Gremo naprej ter Leya Leanne s skladbo Naked. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – postala Leya Leanne, ki stavi na pesem Naked. Zasedba Hvala Brothers pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Hvala Brothers

Zasedbi Hvala Brothers je bila glasba položena že v zibko, saj je njihov oče priznan glasbenik Marjan Hvala. Od zgodnjega otroštva so vsi člani veliko nastopali. Na festivalih doma in v tujini so prejeli tudi številne nagrade. Najstarejši brat Rok je letos zaključil magisterij televizijske režije, Miha in Nejc sta bila člana uspešne najstniške skupine U3. Aranžma za skladbo Gremo naprej je napisal oče Marjan, žena Manu Hvala pa je avtorica glasbe in besedila.

Leya Leanne

Leya Leanne od malih nog obožuje glasbo. Kot majhna deklica je s petjem nastopila na različnih prireditvah, zato je že takrat vedela, da je to nekaj, kar želi početi v življenju. Svojo pot kot avtorica in izvajalka je začela v osnovni šoli. Svojo prvo izdano pesem z naslovom Ritm v srce je napisala leta 2016. Maja 2017 je napisala besedilo in upesnitev pesmi za glasbenika in pevca Žana Serčiča z naslovom Tebe ne dam, ki sta jo februarja 2019 izdala kot duet. Zadnja izdana avtorska pesem z naslovom Sede je bila ustvarjena in izdana leta 2020 v sodelovanju z Ervinom Tršeličem. Trenutno ustvarja veliko novih pesmi, ki bodo izšle na njenem prvem EP-ju v letu 2022.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je vse skupaj potekalo do sedaj, pa si lahko ogledate v prvih dveh oddajah!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button