EMA 2022

EMA Freš 2022 – 10. dvoboj: Dvojec De Liri je bil uspešnejši

Še ena priložnost za Katjo Korošec

V desetem glasbenem dvoboju so se med seboj pomerili dvojec De Liri s pesmijo Obstajam ter Katja Korošec s skladbo Levo in desno. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – dvojec De Liri, ki stavi na pesem Obstajam. Katja Korošec pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Duo De Liri

Duo De Liri sestavljata glavna vokalistka Zala Kores in harfistka Julija Bratec Veleski. Svojo skupno glasbeno pot sta začeli že v osnovni šoli, kjer sta obe peli v pevskem zboru Carmina Slovenica, vendar so se njune poti po začetku srednje šole razšle. Kot duet sta začeli delovati pred tremi leti. Njun cilj je ustvarjanje avtorske glasbe, zato sta letos to začeli tudi uresničevati. Pri ustvarjanju pesmi se dopolnjujeta, tako z besedilom kot z melodijo. Obstajam je njuna prva avtorska pesem.

Katja Korošec

Katja Korošec je kot majhna deklica pela v pevskih zborih in obiskovala glasbeno šolo, 11 let pa je trenirala in tekmovala v plesu, kjer je pobrala kar nekaj medalj. Kljub uspešni karieri je bilo njeno srce vedno pri petju. Ker v preteklosti ni imela dovolj samozavesti in poguma peti pred drugimi, misli, da je napočil čas, da se končno predstavi tudi v vlogi pevke. Presrečna je, ker ta trenutek živi svoje sanje, da se na Emi Freš lahko predstavi z lastno skladbo ter da ji je uspelo premagati strah in narediti korak naprej k uresničitvi svojih glasbenih sanj.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je vse skupaj potekalo do sedaj, pa si lahko ogledate v prvih dveh oddajah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Back to top button
X