EMA 2022

EMO 2022 je osvojila zasedba LPS

Slovenija je izbrala skladbo Disko

Na 66. izbor za pesem Evrovizije, ki bo maja v italijanskem Torinu, bo odpotovala zasedba LPS. Z zmagovalno skladbo Disko bodo nastopili v prvi polovici prvega predizbora, in sicer 10. maja. Avtorji besedila in glasbe so Filip Vidušin, Žiga Žvižej, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek, ki so skupaj z Jakobom Korošcem avtorji priredbe.

Zmagovalna skladba je bila določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50 : 50.

EMA 2022
Končno razplet na EMI 2022. Foto: TV SLO / 4d.rtvslo.si

Iskren komad

Zmagovalci EME 2022 so po koncu letošnjega izbora povedali, da je zmaga uresničitev sanj. »Že to, da smo prišli v finale, je bilo neverjetno, potem pa …« Povedali so, da je skladba sprva nastala v ritmih bossa nove, nato so se začeli poigravati z besedilom. Ko so jo dokončali pa: »Mislim, da jo je takrat začel Gašper igrati v disko ritmih,« se spominja Filip. Želijo si, da bi jo poslušalci dojeli takšno, kot je. »Je zelo iskren komad, kar jaz pri njemu cenim,« je še povedal Filip, pevec in eden od piscev besedila letošnje zmagovalne skladbe.

Prijetno s koristnim

Po razglasitvi zmagovalca izbora EMA 2022 se je prenos preselil v studio 2. Voditelj Nejc Šmit je z intervjuji in izjavami po izboru povzel občutke tekmovalcev, gostov ter nenazadnje zmagovalca izbora EMA 2022 in predstavnika RTV Slovenija na izboru za Pesem Evrovizije 2022.

EMA 2022
Tekmovalci so bili v studiu 2. Foto: Adrian Pregelj

Nastopilo je ducat finalistov

Na finalnem izboru EME 2022 so se za evrovizijsko vstopnico potegovali: Anabel (Tendency), Stela Sofia (Tu in zdaj), Manouche (Si sama?), Leya Leanne (Naked), BQL (Maj), Gušti feat. Leyre (Nova romantika), July Jones (Girls can do anything), David Amaro (Še vedno si lepa), LPS (Disko), Hauptman (Sledim), LUMA (All in) in Batista Cadillac (Mim pravil). Za posebno popestritev glasbenega večera pa sta poskrbela nekdanja evrovizijska predstavnica Maja Keuc in voditelj (glasbenik) Bojan Cvjetićanin, in sicer s svojo izvedbo lanske evrovizijske zmagovalke Zitti e buoni.

Maja Keuc, Bojan Cvjetićanin
Maja in Bojan v ESC pesmi Zitti e buoni. Foto: Jan Pintar
  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  1
  +1
  0
  +1
  1
  +1
  3
  +1
  0
  +1
  1
  +1
  5
  Twitter
  Back to top button