TORINO 2022

Hrvaško DORO 2022 je osvojila Mia Dimšić

Tekmovalo je 14 glasbenikov

Na isti večer, ko je svojega novega predstavnika izbrala Slovenija, ga je dobila tudi sosednja Hrvaška. V Opatiji se je namreč znova odvila priljubljena Dora, na kateri se je letos predstavilo 14 bolj ali manj znanih glasbenikov, in sicer Mila Elegović – Ljubav, Mia Negovetić – Forgive Me (Oprosti), Marko Bošnjak – Moli za nas, Jessa – My Next Mistake, Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side, Tina Vukov – Hideout, Roko Vušković – Malo kasnije, Bernarda – Here For Love, Eric Vidović – I Found You, ToMa – In The Darkness, Elis Lovrić – No War, Ella Orešković – If You Go Away, Tia – Voli me do neba in Mia Dimšić – Guilty Pleasure, ki je nastopila kot zadnja po vrsti.

Na koncu je vse skupaj prepričljivo prepričala prav Mia Dimšić, ki je stavila na pesem Guilty Pleasure. Zbrala je 257 točk. Drugi je bil Marko Bošnjak, tretja pa je bila Mia Negovetić.

Glasbeni večer so sicer vodili karizmatični voditelj HRT Duško Ćurlić, poleg njena je bila tu še Franka Batelić (nekdanja hrvaška evrovizijska predstavnica) in mlada igralka Elizabeta Brodić.

Dora 2022
Končni razplet na Dori 2022. Foto: Dora / HRT

Hrvaška bo, tako kot Slovenija, nastopila v prvem predizboru, 10. maja 2022.

Mia Dimšić je pevka in besedilopiska iz Osijeka, ki svojo glasbo, ki je pod vplivom countryja, opisuje kot pop. Svoj prvi singel Budi mi blizu je izdala konec leta 2015, ob izdaji pa se je podala na nepozabno glasbeno pot. Leta 2017 je izdala prvenec Življenje ni sivo, ki ji je ob istoimenski pesmi popolnoma spremenila življenje. Istega leta je izdala božični album Božično jutro. Zadnji album Sretan put pa je izdala leta 2019. Naslednjega je zaznamovala avtobiografska knjiga Cesta do sna. Za piko na i pa je tu še zmaga na Dori 2022.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
8
+1
1
+1
1
+1
1
+1
2
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button