EMA 2022

Ema Freš 2022: Izbrani prvi trije finalisti! Komu je uspelo?

Prvi teden, prvi trije finalisti

V ponedeljek, 29. novembra se je z EMO Freš 2022 začela nova slovenska evrovizijska zgodba. V štirih tednih se bo 24 mladih izvajalcev potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo v finalni izbor EME Freš, ki bo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Izmed 14 finalistov izbor EMA Freš se bodo le štirje uvrstili naprej na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Prvi teden

Od ponedeljka do četrtka sta se vsak dan predstavila po dva izvajalca. Skozi prvi teden se je tako predstavilo osem mladih glasbenikov, in sicer Katja Kos, Nika S., Anja Vodošek, Stela Sofia, LPS, Neli Jerot, Ella in Jon Vitezič. Preko posebne spletne aplikacije so spletni uporabniki izbrali zmagovalce dneva, ki so se v nedeljo pomerili še enkrat.

Prvi teden Tekmovalci Zmagovalec dneva
Ponedeljek, 29. november Katja Kos Nika S.
Nika S.
Torek, 30. november Anja Vodošek Stela Sofia
Stela Sofia
Sreda, 1. december LPS (Last Pizza Slice) LPS (Last Pizza Slice)
Neli Jerot
Četrtek, 2. december Ella Jon Vitezič
Jon Vitezič

V soboto zvečer so se najboljši prvega tedna predstavili v 1. oddaji, finaliste pa so pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako so ocenili mlade glasbenike si lahko pogledate v spodnjem videu …

Prvi trije finalisti

Glasovanje je tudi tokrat potekalo na uradni spletni strani EME Freš. Začelo se je v nedeljo ob 8. uri in je trajalo do 20. ure. In komu je uspelo preboj v finale EME Freš? Dva finalista so izbrali glasovalci s spletnim glasovanjem, enega pa dodala še strokovna komisija. Stela Sofia, LPS (Last Pizza Slice) in Jon Vitezič so se uvrstili v januarski televizijski oddaji, Nika S. pa bo imela še eno, t. i. drugo priložnost v četrtem tednu tekmovanja.

Ema Freš 2022
Izbrani prvi trije finalisti za EMO Freš 2022. Foto: RTV Slovenija
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X