EMA 2022

EMA Freš 2022 – 5. dvoboj: Ina je zmagovalka dneva

LaraYul bo dobila še eno priložnost

V petem dvoboju sta med seboj tekmovali Ina s skladbo Moj dopamin in LaraYul s pesmijo Moja lekcija. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – postala Ina, ki stavi na pesem Moj dopamin. LaraYul pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Ina

Ina se s petjem ukvarja že od otroštva, saj že od nekdaj goji ljubezen do najrazličnejših glasbenih žanrov. V zgodnjih mladostniških letih je odkrila tudi strast do pisane besede in poezije, ki jo tudi danes vključuje v svoje glasbeno ustvarjanje. V letu 2018 je poleg popglasbe zaplavala še v druge glasbene zvrsti in začela prepevati v rockovski skupini, kjer si je pridobila »odrsko kilometrino« in izkušnje. Že nekaj let pod mentorstvom vokalnega učitelja izpopolnjuje svojo vokalno tehniko in odkriva svoj glas. V letu 2021 se je ob svoji ljubezni do rocka in skupine odločila, da se poda še na samostojno glasbeno pot, skozi katero odkriva svojo drugo plat. Kot finalistka tekmovanja Slovenska nota se je predstavila s svojo prvo avtorsko pesmijo Samo midva, s katero je v finalu dosegla 2. mesto po mnenju strokovne komisije, in na tekmovanju Malta Golden Voices dosegla 3. mesto v svoji kategoriji. Pri ustvarjanju avtorske glasbe sodeluje z Maticem Mlakarjem in Juretom Skazo, ki sta poznana kot avtorja zmagovalne pesmi Eme Freš 2020.

LaraYul

LaraYul je svojo ljubezen do glasbe gojila že od malih nog, v osnovni in srednji šoli tudi pri urah solopetja. Poleg glasbe je bila njena velika strast tudi ples, zato se je vpisala v umetniško gimnazijo v Ljubljani – smer sodobni ples. Po končani gimnaziji je vedela, da želi združiti glasbo, petje, igro in ples. Zato se je odločila, da študij nadaljuje v tej smeri, in muzikal je bil popolna kombinacija vsega tega. Po uspešno končanem študiju na Akademiji v Londonu (London Studio Centre) se je vrnila v Slovenijo. V zadnjih dveh letih pa jo je pot pripeljala do Manu in Marjana Hvale, s katerima je posnela svoj prvi singel.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je bilo v prvi oddaji pa si lahko ogledate v spodnjem videu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button