EMA 2022

EMA Freš 2022 – 8. dvoboj: Lara Dovier je bila boljša

Evita bo dobila še eno priložnost

V osmem dvoboju sta med seboj tekmovali Evita s pesmijo Črno-bela ter Lara Dovier s skladbo Ko sva se prvič spoznala. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – postala Lara Dovier, ki stavi na pesem Ko sva se prvič spoznala. Evita pa bo dobil še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Evita

Evito glasba spremlja že od ranega otroštva. Pri petih letih je začela hoditi v glasbeno šolo k pouku trobente, pozneje pa je vpisala še tolkala. Pouk trobente je nadaljevala tudi na I. gimnaziji v Celju. Bila je članica pihalnih, simfoničnih in salonskih orkestrov, ansamblov, pevskih zborov, komornih skupin in nastopala na prireditvah in koncertih kot instrumentalistka in vokalistka. Nato se je odločila za študij glasbene pedagogike, vzporedno pa obiskovala Konservatorij za glasbo in balet Maribor, smer džezovsko petje. Ker je želela poglobiti znanje na področju popularne glasbe, je študij pedagogike prekinila, se vpisala na University of East London, The Institute of Contemporary Music Performance, smer vokal, in diplomirala z odliko. Tam si je močno razširila glasbeno obzorje tudi na področju komponiranja, aranžiranja in produkcije. Po vrnitvi domov je dokončala še študij pedagogike in letos magistrirala.

Lara Dovier

Lara Dovier je večino svojega življenja prezivela v Prvačini. Glasba jo spremlja že od otroštva, saj je oče bobnar, mama pa je bila včasih pevka. Resneje se je z glasbo začela ukvarjati pred štirimi leti, ko je prof. Ivo Špacapan v njej prepoznal talent in jo prepričal, da se prijavi na sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Poleg konservatorija je vzporedno študirala tudi muzikologijo na filozofski fakulteti. Po treh letih študija džezovskega petja je naredila naslednji korak v glasbeni karieri in se odločila za študij v tujini. Bila je sprejeta na Univerzo Codarts of Arts v Rotterdamu, kjer trenutno živi in študira džezovsko petje.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je bilo v prvi oddaji pa si lahko ogledate v spodnjem videu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X