EMA 2022

EMA Freš 2022 – 7. dvoboj: Tokrat je uspelo dvojcu Luma

Mitja Dragan bo dobil še eno priložnost

V sedmem dvoboju so med seboj tekmovali dvojec Luma s pesmijo All in ter Mitja Dragan s skladbo Iščem. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – dvojec Luma, ki stavi na pesem All in. Skupina Mitja Dragan pa bo dobil še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Luma

Luma je novonastali duet, ki ga sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin. V Ljubljano priseljena Štajerca sta se pred približno enim letom podala na pot raziskovanja, kam ju lahko za štirimi stenami pripelje njuna ustvarjalnost, če imata na voljo glas, glasbila in prenosni računalnik. Letos poleti sta izdala debitantski singel Promises, v novembru pa se mu je pridružil še drugi, z naslovom Poco a Poco. Pri eksperimentiranju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih slogov popa in alternativne glasbe, njune skladbe pa kljub raznolikosti vežejo moderni produkcijski pristopi in Lucijin nežen vokal. Zvočni spekter njune glasbe se razteza od klasičnih zvokov saksofona in kitare do modernih, sintetičnih, nizkofrekvenčnih zvokov, uravnoteženih z mehkim petjem ali parlandom. Lucijina besedila izhajajo iz medosebnih odnosov in introspekcije. Črpa iz vsega, kar se dogaja okoli nje, s tem da skuša gledati svet na mikroravni, zanimajo pa jo predvsem človek kot tak in njegova osebna izkustva, pri tem pa ji rad pomaga tudi Martin, sicer študent psihologije. Ljubezen do glasbe jima je skupna že iz otroštva, oba sta tudi končala nižjo glasbeno šolo, Martin iz kitare, Lucija pa iz violine. Lucija je svojo pot nadaljevala na AGRFT-ju, kjer je diplomirala iz dramske igre, trenutno pa zaključuje magisterij iz gledališkega petja. Gledališče pa ni tuje niti Martinu, ki ustvarja glasbo za gledališke predstave.

Mitja Dragan

Mitja Dragan je vsestranski glasbenik. Za seboj ima 10 let zasebnega učenja kitare, pet let samoučenja klavirja in tri leta samoučenja petja. V tem času je napisal tudi štiri avtorske pesmi, ki še niso izdane. Trenutno sodeluje tudi s producentom Bortom Rossom, s katerim pripravljata skladbo, ki bo izdana v prihajajočih mesecih. V svoji glasbeni karieri je imel le tri nastope pred občinstvom, zato se že veseli Eme Freš, kjer se bo lahko predstavil širšemu občinstvu.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je bilo v prvi oddaji pa si lahko ogledate v spodnjem videu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X