EMA 2022

Dvojec LUMA po EMI spregovoril o ljubezni

Lucijo in Martina spoznali na EMI 2022

Dvojec LUMA se po EMI 2022 in velikem uspehu pesmi All in v streaming svetu, vrača z novim singlom Love Again. “Besedilo orisuje občutek čakanja, ko se znajdemo v odnosu z nekom, ki nam noče ali ne zmore pokazati ljubezni, ki jo potrebujemo. Iz tega izhaja želja po tem, da bi na novo odkrili in vzpostavili pristno emocionalno in/ali fizično povezavo s to osebo, ker vemo, da je tukaj še vedno nekaj, za kar se je vredno boriti. Včasih lahko namreč zgolj en preprost dotik vzbudi čustva, za katera smo mislili, da smo jih zaradi stresa, modernega načina življanja ali globalne pandemije nehali čutiti že dolgo nazaj,” sta nam celotno zgodbo zaupala Lucija in Martin.

V skladbi se LUMA tokrat poigravata z bolj dinamično podlago, ki jo združujeta z nežno in mistično vokalno interpretacijo in harmonijo.

LUMA je duet, ki ga sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin. V Ljubljano priseljena Štajerca sta se pred malo več kot enim letom podala na pot raziskovanja, kam ju lahko za štirimi stenami pripelje njuna ustvarjalnost, če imata na voljo glas, inštrumente in prenosni računalnik.

Povezuje ju ljubezen

Pri eksperimentiranju ju povezuje skupna ljubezen do mešanja različnih slogov popa in alternativne glasbe, v katero rada vneseta malo mistike in temačnosti, obenem pa jo podkrepita z modernimi ritmičnimi vzorci. Zanimiv kontrast poskušata ustvariti s kombiniranjem modernih plesnih ritmov z nežnim vokalom, hkrati pa pesmim dodajata tudi melodične instrumentalne vzorce.

Lucijina besedila izhajajo iz medosebnih odnosov in introspekcije. Črpa iz vsega, kar se dogaja okoli nje, s tem da skuša gledati svet na mikroravni, zanimajo pa jo predvsem človek kot tak in njegova osebna izkustva, pri tem pa ji rad pomaga tudi Martin, sicer študent psihologije. Ljubezen do glasbe jima je skupna že iz otroštva, oba sta tudi končala nižjo glasbeno šolo, Martin iz kitare, Lucija pa iz violine. Lucija je svojo pot nadaljevala na AGRFT-ju, kjer je diplomirala iz dramske igre, trenutno pa zaključuje magisterij iz gledališkega petja. Gledališče pa ni tuje niti Martinu, ki ustvarja glasbo za gledališke predstave.

LUMA (All in)
LUMA na odru EME 2022. Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Twitter
Back to top button