ZABAVNO & DRUŽABNO

Chateau še ni rekel zadnje besede

Velenjski rockerji pripravljajo novi album

Chateau je slovenska melodična hard rock skupina, ki je nastala leta 1986 v Velenju. Prvič so opozorili nase na Pop delavnici leta 1987 s skladbo Ne laži mi. Med letoma 1990 in 2011 so izdali šest studijskih albumov, njihov največji radijski hit je Mlinar na Muri (1994), kmalu pa mu sledita tudi Lola in Objemi me.

Vendarle novi album

Velenjska melodična hard rock skupina po daljši pavzi pripravlja sedmi studijski album, ki bo izšel v jesenskem času – njihov zadnji diskografski izid je izšel leta 2011 (Do konca), takrat so tudi praznovali 25. letnico delovanja. Iz prihajajočega albuma, ki se trenutno snema v studiu kitarista Zvoneta Hranjca, sta bila izdana že dva singla – Pesmi nove, pesmi stare in Zvezde vedo, za ljubitelje vinilnega zvoka pa je skupina pred kratkim izdala vinilno ploščo The best of Chateau.

Novi singel

Skupina z novim singlom in videospotom S solzami v raj ostaja zvesta melodičnemu hard rocku, glasbo za skladbo je napisal Zvone Hranjec, besedilo pa Ervin Mejrič. Ob tem še spomnimo, da so Chateau nastopili na minuli koncertni obletnici Vala 202 v Križankah, v naslednjih mesecih pa jih lahko slišite na koncertih po Sloveniji.

Chateau
Chateau
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button