ZABAVNO & DRUŽABNO

Velenjski rockerji Chateau pripravili povratniški koncert

Izdali tudi nov album '2023'

Velenjski rockerji Chateau so v petek, 17. novembra pripravili povratniški koncert v ljubljanskem Orto baru, na katerem so se sprehodili čez skladbe, ki so zaznamovale njihovih več kot trideset let delovanja. Hkrati pa so prvič v živo izvedli skladbe, ki krasijo svež album 2023, ki je izšel na dan koncerta.

Chateau
Chateau v Orto baru. Foto: Jože Hvala

Chateau v letu 2023 so: Matjaž Ograjenšek – vokal, Zvone Hranjec – kitara, Robert Humar – klaviature, Boštjan Časl – bas kitara in Gregor Plamberger – bobni.

Nepozaben koncert

Malo pred 21.00, ko so Chateau stopili na oder, je bilo ozračje v Veliki dvorani Orto bara že precej vroče. V Orto baru so na dolgo pričakovani koncert Chateau čakali bandovi največji fani – tisti malo starejši, tisti mlajši in vsi vmes. Ko so Chateau stopili na oder je završalo prvič v večeru, a je bilo treba še malo počakati na prve kitarske riffe, saj je mikrofon najprej pripadel povezovalcu večera Draganu Buliču. Po kratkem govoru pa je mikforon prevzel Chateaujev Matjaž Ograjenšek.

Chateau
Velenjski rockerji so navdušili. Foto: Jože Hvala

Ni šlo brez uspešnic

Koncert so velenjski rockerji razdelili na dva dela – prvi del koncerta je bil namenjen novim skladbam. Najprej so odigrali vseh deset pesmi, ki so jih na dan koncerta izdali tudi na albumu ‘2023’. Prvič so tako izvedli Pesmi nove, pesmi stare, S solzami v raj, Zvezde vedo in druge. V drugem delu večera pa so zbrane popeljali preko svojih najboljših, najlepših in najbolj znanih; od power balade Objemi me, prve prelomne skladbe njihove razgibane kariere, do ponarodele verzije skladbe Boat on the River / Mlinar na Muri v svoji originalni, mirnejši različici in novi, divji rockerski. Slišalo smo tudi Tanjo, Lolo, Avanturo in mnoge druge.

Chateau
Prvi del koncerta je bil namenjen novim skladbam. Foto: Jože Hvala

Pozno v noč

S koncertom v polnem Orto baru, kjer se je žur nadaljeval še pozno v noč, so Chateau pokazali, da imajo še veliko energije in entuziazma za nadaljevanje več deset letne kariere tudi danes. V decembru jih lahko ujamete na koncertu v rodnem Velenju, za 2024 pa načrtujejo povratek tudi na odre še drugod po Sloveniji.

Chateau
Chateau in Omar Naber Foto: Jože Hvala
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button