EMA 2022

EMA Freš 2022 – 6. dvoboj: Jaka Hliš je bil prepričljivejši

Skupina Ain't Harmony bo dobila še eno priložnost

V šestem dvoboju sta med seboj tekmovali skupina Ain’t Harmony s pesmijo Hočem da in Jaka Hliš s skladbo Svoje sreče krojač. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – postal Jaka Hliš, ki stavi na pesem Svoje sreče krojač. Skupina Ain’t Harmony pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Ain’t Harmony

Skupino Ain’t Harmony, ki ustvarja že šest let, sestavljajo Nina Pintar, Nika Svetlin, Anja Ruperčič, Špela Ivančič, Katarina Pangeršič. Njihova skupna pot se je začela spontano. Na skupnih vajah so iskale harmonije znanih pesmi in se večkrat letno z novimi skladbami predstavile tudi na odru. Z željo po čim večji prisotnosti v glasbenem svetu so zadnji dve leti postale tudi dejavnejše. V tem času so nastopale na svetovno priznanem dogodku TedX 2019, organizirale samostojni božični koncert in se v letošnji sezoni Slovenija ima talent uvrstile v polfinale.

Jaka Hliš

Jaka Hliš je kitarist in pevec, ki se je javnosti predstavil kot kantavtor maja 2021 s svojim prvencem Le v mislih. Glasba ga spremlja, odkar ve zase, in zanj predstavlja pravo barvno paleto komunikacijskih sredstev, v katere zakoplje občutke zgodb, ki jih vsakemu izmed nas piše življenje na svojstven in raznolik način. Jaka sam sebe imenuje civilizirani divjak. Je ubijalec stereotipov, ki ne obsoja na podlagi govoric, in dodaja, da ga ni strah, kaj drugi mislijo, saj je spoštovanje drug drugega ključno. Brez zadržkov pove, da ne glede na to, kaj, koliko in kako delaš, se vedno najdejo ljudje, ki v tebi vidijo negativno. Reče jim nergači. In dodaja, da je v vsakem trenutku in z vsako besedo treba biti pozoren, da se v tej vlogi ne znajdemo sami.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je bilo v prvi oddaji pa si lahko ogledate v spodnjem videu!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X