MMS

MMS 2023: Annia stavi na posebno barvo glasu

Pevka verjame v pesem Na pol poti

V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož zgodil 42. festival Melodije morja in sonca, s katerim se začenja vroče poletje, nenazadnje pa tudi počitnice in morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2023 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Enajsta po vrsti bo tu Annia.

Annia
Ji bo številka 11 prinesla srečo? Foto: Osebni album

Slovenija ima talent

Anja Ruperčič – z umetniškim vzdevkom Annia – je dekle, ki smo jo spoznali v šovu Slovenija ima talent. To je bila leta 2021, ko je v talent šovu nastopila z zasedbo Ain’t Harmony. Danes 21-letna pevka in fizioterapevtka se z glasbo ukvarja že od malih nog, ko je pričela z igranjem klaviatur, nato pa je kmalu spoznala, da je njena prva ljubezen petje. Sprva je prepevala doma pred svojo družino, nato pa je stopila tudi pred publiko, kjer je s pomočjo vaj in predanosti do glasbe je majhne odre zamenjala z večjimi in se predstavila na raznih prireditvah, nastopih, tekmovanjih.

Decembra 2022 je predstavila svojo prvo skladbo Najina pesem, za katero je napisal besedilo njen brat Klemen Ruperčič, glasbo in aranžma pa sta prispevala Alex Volasko in švedski producent Ellis Ollsen. Pri ustvarjanju tako tesno sodeluje s svojim bratom, ki piše besedila, sama pa se loti tudi melodije. Pri pesmi Na pol poti pa sta ji na pomoč skočila še Alex Volasko in Roman Sarjaš.

V njenem srcu ostaja želja postati pevka, ki bo s pomočjo glasbe izrazila svoja čustva. Glasba ji pomeni življenje, kar v glasbi tudi rada prikaže. Verjame, da se bodo poslušalci prepoznali v njenih besedilih in uživali ob poslušanju njene glasbe.

Annia
Annia je nastopila tudi v šovu Slovenija ima talent. Foto: Osebni album

Preprosto dekle

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2023?
Odločitev me je zelo presenetila, saj takega izida prav zares nisem pričakovala. Prijav je bilo ogromno in to sami odlični pevci in pevke, zato si niti v sanjah nisem predstavljala, da bom jaz ena izmed izbranih za uvrstitev na Melodije morja in sonca.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Sem preprosto dekle iz okolice Šentjerneja, ki je noro zaljubljena v glasbo. Moja največja želja je, da bi poslušalci ob poslušanju moje glasbe uživali skupaj z mano ter hkrati začutili kaj jim želim povedati skozi glasbo oziroma besedila.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Ko si zaljubljen, se okoli tebe vrti cel svet. Vsaka jutranja misel in vsake sanje ponoči. Za take trenutke je v vsakdanjem tempu življenja težko najti čas. Zato bi včasih najraje pobegnila, nekam odpotovala in uživala v ljubezni z osebo, ki mi nariše nasmeh na obrazu.

Vaš adut na odru MMS 2023 bo …
Pravijo, da je moj adut moja posebna barva glasu, iskreno petje in čustveno izražanje besedila. Upam, da bodo to začutili tudi poslušalci.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
V šali vam lahko povem, da se na ta nastop pripravljam že od otroških let, ko se je moja kariera šele začela. Že takrat sem si zamišljala in verjela vase, da bom nekoč nastopila na tako velikem odru kot je ta. Kar lahko obljubim je, da se bom potrudila po svojih najboljših močeh; da bom ob mojem petju uživala in upala, da celotno publiko ponesem s seboj Na pol poti do tja (naslov besedila).

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerkoli druga festivalska nagrada?
Zmage bi bila res vesela, saj bi se mi uresničile otroške sanje. Prav tako bi mi zmaga dala potrdilo in velik zagon za naprej, k razvijanju pevske kariere.

Bo morda vaša skladba po festivalu dobila tudi videozgodbo?
Seveda. Z ekipo (Rok Maver, Andrej Kokalj ter igralcem Kristjanom Srpčičem) smo že posneli videospot, ki je v zaključni fazi in bo objavljen po festivalu. Več pa naj ostane skrivnost.

Skozi bogato zgodovino Melodij morja in sonca se je nabralo veliko uspešnic … Katera melodija pa je vam najljubša?
Med vsemi uspešnicami Melodij morja in sonca je težko izbrati najboljšo. Izpostavila bi tri, katere so mi ostale najbolj v spominu: nastop Isaaca Palme – Če te kdaj spustim iz rok, Lea Sirk – Po svoje in Evo Boto – Kdo ti bo dušo dal.

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Lahko rečem, da je veliko teh pesmi na moji ‘play’ listi in seveda tudi na mojih repertoarjih na nastopih.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Po nastopu na Melodijah morja in sonca je moj plan nadaljevati s pevsko kariero. Moja želja je pridobiti možnosti nastopanja na različnih dogodkih, kjer bom lahko svojo glasbo ponovno predstavila poslušalcem. Seveda pa ni skrivnost, da bom strmela k ustvarjanju novih pesmi.

In za konec še, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Moje idealno poletje je povezano z nastopi in ustvarjanjem glasbe v kombinaciji z uživanjem na morju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button