MMS

Melodije morja in sonca kot uvod v dolgo vroče poletje

8. julija bomo slišali 14 novih skladb

Dober mesec pred priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca 2023 je organizator, Avditorij Portorož, na posebnem družabnem srečanju v restavraciji Al Mulin v Kopru javnosti predstavil 14 nastopajočih, ki se bodo 8. julija predstavili na letošnjem že 42. festivalu, ki bo tudi tokrat kot glasbeni uvod v dolgo vroče poletje.

MMS 2023
Predstavitev 42. festivalske edicije. Foto: Jadran Rusjan

Dobrodošlica glasbenikom

Glasbenikom je dobrodošlico v piranski občini izrekel podžupan Občine Piran Christian Poletti, jim zaželel uspešen nastop in poudaril, da je lastnica blagovne znamke festival MMS ponosna na 42. edicijo najpomembnejšega festivala zabavne glasbe v Sloveniji. V. d. direktor Avditorija Portorož Borut Bažec pa je ob tej priložnosti naštel novosti oziroma izboljšave festivala. Najprej je tu povečano število skladb na festivalu, iz 12 na 14, tu bo tudi daljši čas glasovanja občinstva v Amfiteatru preko QR kode – začelo se bo ob prvem nastopu tekmovalcev in zaključilo sočasno z zaključkom televotinga, ne nazadnje pa bo žirija radijskih postaj številčnejša, in sicer do 15 sodelujočih je predvidenih. Predsednik strokovne komisije za izbor Alesh Maatko je poudaril, da je imela komisija zahtevno delo, hkrati pa je glasbenikom zaželel čim več izvirnosti in profesionalnosti, kar je podčrtal tudi vodja MMS benda, Tomi Purič.

MMS 2023
V Al Mulinu se je zgodila predstavitev MMS 2023. Foto: Jadran Rusjan

Dva predstavitvena večera

In ker bo ravno v tednu festivala začetek vrhunca poletne sezone, v Avditoriju Portorož pripravljajo v torek in sredo, 4. in 5. julija, predstavitvena večera MMS. Prvi bo v restavraciji Al Mulin na Serminu pri Kopru, drugi pa na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu ob 21. uri. Na obeh predstavitvah bodo nastopili vsi izvajalci festivala, in sicer v spremstvu 9-članskega benda MMS, ki ga vodi Tomi Purič.

Oba večera sta/bosta za obiskovalce oziroma poslušalce brezplačna, tu bodo lahko tudi kupili vstopnice za glavni večer Melodij morja in sonca 2023.

Glavni večer MMS 2023

Da bi bil festival glasbeno še bolj zanimiv so organizatorji na osnovi raznolikosti skladb pripravili oziroma določili vrstni red. Na družabnem srečanju so tako glasbeniki razkrili svoje zaporedne številke nastopov 8. julija ob 21.00 v Amfiteatru. Vrstni red nastopajočih je sledeči:

1. Simon Vadnjal – Prizma
2. Saša Lešnjek – Tipi z jeepi
3. BosaZnova – Običajen par
4. Marijan Novina – Zgodba ribiča
5. Rina – Ko dan zaspi
6. Žigan Kranjčan in Teo Collori – Jadra
7. Stela Sofia – Sebe daj
8. Bomb Shell – Potujem
9. Alya Elouissi – Valovim
10. Booom! – Portoroško sonce
11. Annia – Na pol poti
12. Boštjan Velkavrh – Za druge in zase
13. Ani Frece & Hotel za srečo – Razvajenka
14. Gregor Ravnik – Torek

Voditeljska ekipa

Kaj pa voditeljska ekipa? Voditeljici festivala bosta Lorella Flego in Bernarda Žarn, sovoditelja pa Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Po tem, ko bomo slišali in videli nastope vseh 14 nastopajočih, bo sledil revijski program, ki bo letos posvečen Danilu Kocjančiču in Enzu Hrovatinu, izvedli pa ga bodo Lea Sirk, Eva Boto, Slavko Ivančić in Tulio Furlanič.

Lorella Flego in Bernarda Žarn
Voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn Foto: Alesh Maatko

Festivalske nagrade

Sicer pa bodo tudi letos podeljene številne festivalske nagrade, in sicer bo najprej tu velika nagrada MMS, poleg tega pa še nagrade strokovne žirije – za najboljšo glasbo, najboljše besedilo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja. V glasovanju za veliko nagrado MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru, žirija radijskih postaj in strokovna žirija.

MMS 2023
Lea Sirk v družbi voditeljske ekipe MMS 2023. Foto: Alesh Maatko
MMS 2023
Za konec ni manjkala še skupna ‘gasilska’ fotografija. Foto: Alesh Maatko

Lani sta veliko nagrado prejeli Tinkara Kovač in Anika Horvat, ki bosta otvorili 42. festival MMS.

https://www.facebook.com/watch?v=204176652527856

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button