MMS

MMS 2023: Booom! stavijo na pesem, ki bo všeč vsem generacijam

Tu je/bo pesem Portoroško sonce

V soboto, 8. julija se bo v Avditoriju Portorož zgodil 42. festival Melodije morja in sonca, s katerim se začenja vroče poletje, nenazadnje pa tudi počitnice in morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2023 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot deseti po vrsti bodo na oder stopili člani zasedbe Booom!.

Booom!
Booom! Foto: Menart Records

Kdo so Booom!?

Patrik Mrak in Luka Cvetičanin prihajata iz Portoroža, Matevž Derenda pa je Posavec iz Brežic. Primorca sta se spoznala v piranski gimnaziji, Matevža pa je Luka spoznal v času sodelovanja pri muzikalu Briljantina, kjer sta nastopila v vlogah Kenickyja in Sonyja. Ime jim je nadel Jan Plestenjak med snemanjem prvega singla. Ker so se mu fantje zdeli kot super junaki iz stripov, jim je predlagal ime Booom!.

Luka, Patrik in Matevž pišejo avtorsko glasbo in besedila. V zadnjih dveh letih delovanja so se domači publiki predstavili s kar nekaj avtorskimi deli, in sicer Julija, Dvignem te, Briga me, Bonita ter najnovejšo uspešnico Spomin, ki je nastala v sodelovanju z Modrijani.  Fantje nastopajo po vsej Sloveniji, zasledili smo jih lahko tudi v nekaj TV oddajah, kot so Slovenija ima talent, Znan obraz ima svoj glas, V petek zvečer in še bi lahko naštevali.

Kaj pa povezava z Arthurjem Indrikovskim? Leta 2020 so izdali pesem Julija. Končno podobo ji je dal Arthur Indrikovs, ki je sodeloval z mnogimi znanimi izvajalci, kot so Calvin Harris, One Direction, Jess Glynne …

Booom!
Booom! stavijo na pesem Portoroško sonce. Foto: Menart Records

Pop-rock skupina

Ali vas je presenetila odločitev izborne komisije, da so vas izbrali za MMS 2023?
Iskreno smo bili res zelo veseli in počaščeni ob novici, da je naša pesem sprejeta na tako ikoničen festival. Ne vemo, kako bi opisali občutke z besedami.

Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Booom! smo pop-rock skupina, ki piše in izvaja avtorsko glasbo. Smo trije mladi fantje, ki uživajo v nastopanju in ustvarjanju skozi troglasne harmonije. Vsi trije se imamo za frontmene skupine, katere spremlja še 4-članski bend.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Naša skladba je v osnovi ljubezenska zgodba, zgodba o poletni romanci. Pa vendar se pod površjem skriva zgodba o domotožju in pomembnosti doma. Portoroško sonce je začelo nastajati medtem, ko je Patrik študiral v Ljubljani štiri leta nazaj. Počutil se je odtujen in osamljen, a vsakič, ko se je vrnil v Portorož so se ti občutki razblinili. Vemo, da odraščamo in da nas naša glasbena pot velikokrat pelje stran od doma, ta občutek pa smo poskušali ujeti v skladbi. To je pa vse kar smo sedaj pripravljeni izdati, ostalo prepuščamo interpretaciji vsakega poslušalca.

Vaš adut na odru MMS 2023 bo …
Pesem, za katero verjamemo, da bo všeč vsem generacijam, katere spremljajo MMS.

Kakšen nastop obljubljate, kako se na vse skupaj pripravljate?
Obljubljamo super energijo ter dobre vokale. Že lep čas se pripravljamo z večkratnim prepevanjem pesmi ter z rednimi vaji pri skupni učiteljici petja. Lahko rečemo, da bomo na odru promovirali surova čustva.

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerkoli druga festivalska nagrada?
Ne glede na potencialne nagrade verjamemo, da smo zmagali že s tem, da smo bili na festival takega kova sprejeti.

Bo morda vaša skladba po festivalu dobila tudi videozgodbo?
Že dolgo pripravljamo idejo za videospot, ki bo vezan na to pesem. Lahko rečemo, da merimo v zelo zanimivo smer, upamo pa, da bodo gledalci uživali v gledanju.

Skozi bogato zgodovino Melodij morja in sonca se je nabralo veliko uspešnic … Katera melodija pa je vam najljubša?
Veliko je hitov in res top komadov, morda bi pa izpostavili Faraone in pesem Mi ljudje smo kot morje, Kingstone s Hotelom modro nebo, Bazar – Portorož 1905, Aniko Horvat in Lahko noč Piran …

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih sami radi prepevate?
Med njimi je zagotovo pesem, katero bomo odpeli na obeh predstavitvenih večerih 4. in 5. Julija.

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Letošnje leto je zapolnjeno z veliko koncerti in drugimi nastopi. Med največjimi, katerega je vredno omeniti, bo festival KKŠ summer fest, kjer bomo nastopili pred Joker Out ter S.A.R.S. Seveda pa moramo omeniti, da nas čaka še izdaja dveh singlov preden se Sloveniji predstavimo z debitantskim albumom, ki bo izdan v začetku leta 2024.

In za konec še, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživeli?
Naše idealno poletje je poletje obdano z glasbo. Gotovo nas čaka tudi skromen oddih, pa vendar se veselimo vsega kar je povezano z našim glasbenim delovanjem. Zadali smo si cilje, zdaj jim gremo pa naproti!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button