SLOVENSKA NOTA

Žalostno slovo za festival Slovenska nota

Glasbena zgodba gre na mirovanje

Kot kaže so se govorice izkazale za resnične! Slovenska nota se umika s festivalske glasbene scene v Sloveniji zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Slovenske note zaenkrat ne bo organiziral noben javni zavod v Zasavju niti ne širše. Ekipa, ki je delovala prostovoljno znotraj prej Mladinskega centra Hrastnik, od leta 2021 pa znotraj KRC-a je, kot smo izvedeli, z zavodom KRC prenehala sodelovati. S tem se ekipa, ki je začela festival organizirati, “osamosvaja” in je avtonomna ter nepovezana s katerimkoli zavodom.

Slovenska nota kot projekt gre na mirovanje. Če se vrne in kdaj, ni točno znano.

In kaj na vse skupaj pravijo organizatorji festivala? “Sporočamo vam, da se festival Slovenska nota umika z naše festivalske scene. Festival je zrastel do te mere, da smo ga v naših okvirjih in zmožnostih izboljšali maksimalno, kot smo zmogli, zato vemo, kdaj je potrebno festival dati v mirovanje. In ta čas je prišel po petih letih. Zato se z ljubeznijo in spoštovanja do festivala od naše publike poslavljamo. Slovenske note 2022 ne bo, prav tako se festival do nadaljnjega umika s slovenske glasbeno festivalske scene. Obljubljamo, da bomo v naslednjih letih delali, da se festival vrne v produkcijsko boljši obliki, organiziran drugače in vsebinsko bolj dovršen. Kdaj, kako in kje, bomo videli v prihodnosti. Slovenska nota v petih letih svojega delovanja za seboj pušča 50 pevcev in pevk, ki danes sooblikujejo slovensko glasbeno sceno, več deset mladih organizatorjev in oboževalcev slovenske glasbene scene, več deset videoustvarjalcev, znana imena s slovenske glasbene scene, ki so sooblikovala našo petletno zgodbo … in v času zapisovanja te objave več kot 205.000 ogledov na YouTube-u (skupno število ogledov vseh posnetkov Slovenske note). Slovensko glasbo in slovenske glasbene izvajalke ter izvajalce bomo še naprej podpirali v obliki novičarskega portala. In kot pravi naš slogan: Naj živi Slovenska nota in z njo slovenska glasba! Hvala, da ste nas spremljali! Srečno, slovenska glasba,” so odgovorili za Evrovizija.com

Slovenske note 2022 ne bo, prav tako se festival do nadaljnjega umika z domače glasbene scene.

Pojasnilo Nejca Ašiča

Za komentar smo se obrnili tudi na idejnega vodjo, Nejca Ašiča, ki je za konec pojasnil celotno zadevo. “Glasbeni prijatelji, pride čas slovesa in ko človek začuti, da je potrebno z določenim poglavjem končati, da lahko pričnemo z novim. Zato smo v ekipi Slovenske note zaradi takšnih in drugačnih razlogov prišli do zaključka, da se naše tekmovanje Slovenska nota umika z naše scene. Slovenska nota kot tekmovanje ne sodeluje z nobenim javnim zavodom več – tako ne v Zasavju, tako ne drugod po Sloveniji. Hvala vsakemu, da smo gradili to zgodbo skupaj! Slovesa nikoli niso lahka in tudi meni ni lahko. Zato je bilo to odločitev zelo težko sprejeti, a jo je bilo treba. Prav je tako. Verjemite. Zato lahko samo rečem, da se gotovo nekoč, nekje vidimo v novi glasbeni zgodbi.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
4
+1
1
Twitter
Back to top button