ZABAVNO & DRUŽABNO

Denis Trap znova raziskoval Benetke, tokrat skozi romantično zgodbo

Zmagovalec Slovenske note ne počiva

»Prevzela me je njena mistična podoba, da sem se zaradi nje izgubil sredi veličastnih Benetk!« Tako se svojega prvega čarobnega obiska mesta na vodi spominja mladi pevec Denis Trap, ki je tudi zaradi tega spomina za svojo peto samostojno pesem A prima vista ravno na srednjeveških beneških uličicah in trgih posnel čudovit video.

Pri založbi Mandarina je v teh dneh izšel poletni singel A prima vista – na prvi pogled, ki sta ga podpisala Dino Oblak kot avtor glasbe in njegov oče ter kar enajstkrat nagrajeni avtor Leon Oblak, ki je prispeval besedilo.

Pod režijo subtilnega videa se podpisuje Jernej Župevc, ki je sledil Denisovi zgodbi, povzeti po nepozabnih doživetjih prvega stika s čudovito slikovitostjo beneške umetnosti, predihane skozi vsak korak, ki je mladega pevca iz Skornega pri Šoštanju vodil po poti dosedanje glasbene kariere.

Denis Trap
Denis Trap v zgodbi A prima vista. Foto: Založba Mandarina

Zmagovalec Slovenske note

Denis Trap je devetnajstletni, vedno nasmejani glasbenik z izjemno interpretativno izraznim vokalom, ki ga izpopolnjuje na učnih urah solo petja. Že od malih nog živi z in za glasbo, tako je pri sedmih letih v glasbeni šoli Velenje začel igrati klavir, kjer je z odliko tudi zaključil nižjo glasbeno šolo, kasneje pa je svoje glasbeno izobraževanje nadaljeval z učenjem igranja na orgle. Pevsko se še vedno izpopolnjuje, že v osnovni šoli je začel prepevati v različnih pevskih zborih, kasneje pa se je pridružil Mešanemu pevskemu zboru Skorno, kjer zadnja leta s svojim znanjem pomaga tudi pri vodenju zbora.

Leta 2019 je v Hrastniku s svojim nastopom navdušil žirijo in publiko na glasbenem tekmovanju Slovenska nota in si tako priboril zmago. Posebna Denisova ljubezen je poleg glasbe gledališče – kot igralec je tako nastopal v uspešnem muzikalu V vasi mojega dekleta ter muzikalu Najlepše pesmi iz bistroja. Pred televizijskimi kamerami pa je v manjši vlogi zaigral tudi v slovenski nadaljevanki Srečno samski.

Denis Trap
Denis Trap se tokrat ni izgubil v Benetkah. Foto: Založba Mandarina

A prima vista

In čeprav nam Denis na vprašanje, ali je takšen še vedno tudi njegov ljubezenski status, ni želel neposredno odgovoriti, smo po ogledu najnovejšega videospota A prima vista prepričani, da toliko nežne strasti, kot jo je na čarobnih posnetkih mogoče videti, ni mogoče zgolj zaigrati.

Umetnost Denisa prevzema že od nekdaj, tako je že v rojstnih najstniških letih prvič obiskal Benetke, kjer ga je očarljiva lepota beneške vedute tako prevzela, da se je prav zares izgubil v nepregledni množici turistov in so ga v njegovi skupini že razglasili za pogrešanega. Razen strahu in nekaj slabe volje vodiča takrat njegovo raziskovanje Benetk ni prineslo, je bilo pa povod, da se je s skrivnostno lepotico v tem poletju tja vnovič podal in posnel video za pesem A prima vista kot spomin na svoj čarobni prvi pogled Benetk.

Denis Trap
Videospot spremlja romantična zgodba. Foto: Založba Mandarina
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X