ZABAVNO & DRUŽABNO

Zmagovalec Slovenske note, Denis Trap, stavi na Melodijo morja

Denis Trap je osemnajstletni, vedno nasmejani glasbenik, ki prihaja iz okolice Šoštanja in zase pravi, da že od malih nog živi z in za glasbo. Pesem Melodija morja je Denisova osebno-izpovedna ljubezenska pesem, katero je Denis napisal letos spomladi in govori o poletni najstniški zaljubljenosti …

Denis TrapFoto: Promo foto

A ti še ni vse. Denis Trap želi s to pesmijo sporočiti tudi to, da se nam v življenju zgodijo vse mogoče stvari in dogodki, vendar jih moramo sprejeti in se soočiti z njimi ter se ne obremenjevati preveč, saj nas ravno ti dogodki zaznamujejo in oblikujejo v osebe kakršne smo.

Videospot za pesem Melodija morja je vse bolj uveljavljeni mladi pevec Denis Trap posnel na čudoviti slovenski obali. Za samo zgodbo pa ga je navdušila filmska uspešnica iz osemdesetih let prejšnjega stoletja – Poletje v školjki. Denis je tako zavrtel čas nazaj in se vrnil v leto 1985 in se skupaj z glavno igralko Evo Hrastar sprehodil po poteh Milene in Tomaža iz filma Poletje v školjki. Na snemanju je sodelovala izredno velika skupina igralcev, ki pa so jih zaigrali, kar Denisovi prijatelji in mama.

Glavno pasjo vlogo pa je prevzela psička Luna. Denis pa se je v videospotu spomnil tudi svojih osnovnošolskih dni in se vrnil nazaj v šolske klopi in skupaj z učenci Osnovne šole bratov Letonja v Šmartnem ob Paki, zaigral in se tako zahvalil vsem svojim učiteljem in profesorjem, ki so ga na kakršenkoli način spremljali in ga s svojim znanjem oblikovali v osebo, kakršna danes tudi je.

Videospot je Denis posnel na čudoviti obali.Foto: Promo foto

Lansko leto septembra je predstavil svojo prvo avtorsko pesem 100.
Denis si je v svojem glasbenem delovanju tako pred kot tudi po zmagi na
že omenjenem festivalu izkušnje pridobival z nastopanjem na različnih
prireditvah, razstavah, dobrodelnih koncertih ter s samostojnimi
koncerti, ki jih je prirejal po celi Savinjski in Zasavski regiji – v
zadnjem letu pa je na platformah YouTube, Facebook in Instagram priredil
tudi dva spletna koncerta. Na svojih socialnih omrežjih, predvsem na
YouTubu, pa že kar nekaj let objavlja tudi različne priredbe slovenskih
in tujih pesmi.

Kdo je sploh Denis Trap? Gre za osemnajstletnega, vedno nasmejanega glasbenika, ki prihaja iz okolice Šoštanja in zase pravi, da že od malih nog živi z in za glasbo. Pri sedmih letih je v glasbeni šoli Velenje začel igrati klavir, kjer je tudi zaključil nižjo glasbeno šolo, kasneje pa je svoje glasbeno izobraževanje nadaljeval, in sicer smer – orgle. Pevsko se zadnja štiri leta izpopolnjuje pri pevki Ireni Vrčkovnik. Že v osnovni šoli je začel prepevati v različnih pevskih zborih, kasneje pa se je pridružil Mešanemu pevskemu zboru Skorno, kjer zadnji dve leti s svojim znanjem pomaga tudi pri vodenju zbora.

Leta 2019 je v Hrastniku s svojim nastopom navdušil žirijo in publiko na glasbenem tekmovanju Slovenska nota in si tako priboril zmago, za katero je kot nagrado prejel svojo prvo pesem Noč in dan, ki jo je takrat napisal Alex Volasko.

Denis Trap je med drugim zmagovalec Slovenske note.Foto: Alesh Maatko

Denis pravi, da ga pritegne glasba, ki nekaj pove, ima sporočilo, pusti
sled in prostor za premislek o svetu in samem sebi – takšna glasba, s
katero lahko poslušalcem razkriva svoj notranji svet in jih tako
spodbudi k razmišljanju in spremembam samih sebe in s tem tudi obračanja
sveta na bolje in lepše. Nenazadnje vidi smisel glasbe ravno v tem –
da nas nagovarja, spreminja na bolje in lepša svet zunaj in znotraj nas
samih.

V času od zmage na Slovenski noti je imel kar nekaj glasbenih sodelovanj; najprej je začel sodelovati s producentom Alexom Volaskom, s katerim sta skupaj ustvarila Denisovi prvi dve pesmi Noč in dan ter 100. Sodeloval je tudi s pevko Stello, prav tako se je preizkusil v petju ter snemanju spremljevalnih vokalov, ki jih je snemal za duo BQL.

Denisova velika strast pa je poleg glasbe tudi gledališče – kot igralec je tako nastopal v uspešnem muzikalu V vasi mojega dekleta ter muzikalu Najlepše pesmi iz bistroja. Pred televizijskimi kamerami pa je v manjši vlogi zaigral tudi v slovenski nadaljevanki Srečno samski.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button