SLOVENSKA NOTA

Praznična Slovenska nota 2020: Drugouvrščena Manca Mihelin

Slovenska nota 2020 piše epilog s posebnimi prazničnimi zgodbami. V drugi oddaji se je Nejc Ašič pogovarjal s drugouvrščeno finalistko letošnje edicije – Manco Mihelin.

Spletna praznična oddaja je bila predvajana v zadnjem tednu letošnjega leta, posneli pa so jo na Bizeljskem pri Manci doma – sredi vinogradov – kjer Mančin oče prideluje vino. Na to lokacijo so se odpravili zato, ker je to Mančin poseben kraj, saj tamkaj rada zahaja, da najde svoj mir, prav sredi bizeljskih vinogradov svojega očeta, katerega ima neskončno rada, pa je zbrala pogum, da se je prijavil na Slovensko noto 2020. Med drugim pa je na tej lokaciji tudi napisala svojo prvo slovensko pesem. Ekipa se je zato odpravila na to mesto in z Manco so posneli oseben intervju. Z Manco se je vnovič pogovarjal idejni vodja Slovenske note, Nejc Ašič, in od Mance izvedel veliko zanimivega.

Manca Mihelin je 16-letna prikupna najstnica z Bizeljskega, ki je letošnje leto na letošnji ediciji tekmovanja Slovenske note 2020 pristala na drugem mestu. Bila je ena vidnejših finalistk tega tekmovanja vseh štirih edicij do sedaj in med ljudmi požela ogromno podpore ter z njimi vzpostavila pristen stik. Zato so jo v organizacijski ekipi povabili v drugo praznično oddajo Slovenske note 2020.

Manca Mihelin in Nejc Ašič med pogovorom. Foto: Armand Meterc

Manca je v pogovoru med drugim zaupala, da je že kot majhna deklica rada prepevala, prepevati pa je pričela čisto po naključju, ko jo je njen oče »posedel« pred zbrano druščino v gostilni, ko so praznovali enega od rojstnih dni, in jo prosil, naj nekaj zapoje. Manca je tako pri 10 letih navdušila zbrane in tako začutila klic, da se želi s pevsko potjo ukvarjati še do danes. Manca pa je odločena, da je pevska kariera tisto, kar si želi početi v življenju.

Manca je med drugim sredi intervjuja postala zelo čustvena. Nejc jo je vprašal, kaj je bila tista usodna življenjska zgodba, katera jo je letošnje poletje tako močno ganila, in Manca je zaupala, da je bila sredi naključnega sprehoda po svojem mestu skupaj s svojo prijateljico posredno priča samomoru neznanega fanta. Dogodek jo je tako močno čustveno zaznamoval, da je o tej zgodbi napisala pesem. »Pesem govori o tem, da se ne smemo predati,« je zaupala in povedala, da že dela na pesmi, za katero srčno upa, da bo luč sveta ugledala v letu 2021.

Manca pa je med drugim v intervjuju zaupala tudi, da je prestala še eno avdicijo in da sedaj sinhronizira risanke ter filme za priznano internacionalno televizijsko produkcijsko hišo, prav tako pa je povedala, kako jo je do solz ganila njena prva mlajša »fenica«, ki je Manco narisala na platno in Manci to sliko podarila za darilo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button