SLOVENSKA NOTA

Kaj prinaša Slovenska nota 2021?

Slovenska nota 2021, glasbeno tekmovanje, se pričenja. Prijavite svojo pesem na tekmovanje in se potegujte za privlačno nagrado – podpis z uveljavljeno slovensko glasbeno založbo – poleg tega pa svojo pesem dodobra promovirajte med publiko.

Slovenska nota 2021 uradno začela. Gre za glasbeno tekmovanje, ki ga že peto leto zaporedoma prirejamo v Mladinskem centru Hrastnik (znotraj Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem KRC Hrastnik). Nota poteka letošnje leto že peto leto zaporedoma, a tokrat s precej spremembami. Na tekmovanju se pevke in pevci ne bodo več predstavili s priredbami slovenskih pesmi, ampak se bo na tekmovanju za zmago potegovale nove in izvirne slovenske pesmi. Slovenska nota 2021 ima za osnovni cilj poiskati najboljšo slovensko pesem leta na slovenskem glasbenem trgu neuveljavljenih pevk in pevcev.

Izkoristite priložnost

Od 26. februarja 2021 do 31. marca 2021 lahko svojo pesem prijavite na uradni strani tekmovanja (tukaj). V ekipi tekmovanja iščejo vse pevke ter pevce, ki ustvarjajo lastno avtorsko slovensko glasbo. In kdo se vse lahko prijavi na Slovensko noto 2021? Kateri so bistveni poudarki pravil tekmovanja?

  • Izvajalec ali izvajalka pesmi mora biti star najmanj šestnajst (16) in največ devetintrideset (39) let.
  • Pesem ne sme biti izdana pod nobeno slovensko ali tujo glasbeno založbo, lahko pa je izdana v samozaložbi.
  • Pesem ne potrebuje biti popolnoma nova – izdana mora biti po 1. marcu 2020 (torej največ eno leto stare pesmi). Lahko je predhodno bila objavljena na spletu (YouTube, Facebook, Instagram ipd.).
  • Pesem mora biti napisana v slovenskem jeziku.
  • Vsako izbrano pesem lahko izvajajo največ trije (3) izvajalci.
  • Na Slovenski noti 2021 ne morejo kot izvajalci in izvajalke sodelovati pretekle finalistke in finalisti Slovenske note (edicije iz leta 2017, 2018, 2019 ali 2020).

Več o Pravilih Slovenske note 2021 si lahko preberete na sledeči spletni strani tekmovanja (tukaj). Prav tako si lahko na spletni strani preberete odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s prijavo (tukaj).

Na Slovenski noti 2021 bomo lahko slišali osem novih in izvirnih pesmi. Foto: Armand Meterc

V finalni izbor se bo uvrstilo osem pesmi. Vsi finalisti in finalistke Slovenske note 2021 se bodo predstavili na finalnem večeru 18. septembra 2021 ob 20.00 v živo v Delavskem domu Hrastnik. Zmagovalno pesem bo na finalnem večeru izbrala kombinacija glasov strokovne žirije in telefonskega glasovanja. Zmagovalec Slovenske note 2021 pa bo svojo zmagovalno pesem izdal preko uveljavljene slovenske glasbene založbe Menart Records, ki bo pesmi nudila ogromno promocijskih ugodnosti (izdaja pesmi na streaming platformah, promocija na televizijskih in radijskih postajah itn.).

Uradni slogan festivala 2021 Foto: Uroš Ocepek

Uradni slogan Slovenske note 2021 je #ZačutiSvojoPesem, ki bo vse, ki bodo letošnjo Noto spremljali, pozval, da naj si izmed osmih pesmi izberejo svojo najljubšo pesem in ob njej skupaj s svojimi bližnjimi pišejo lepe zgodbe ter spomine.

Le kdo bo nasledil pretekle zmagovalke in zmagovalca Slovenske note – Samantho Mayo (2017), Marušo Zmrzlak (2018), Denisa Trapa (2019) in Lariso Leva (2020)? Finalne pesmi bomo lahko slišali v maju 2021 na posebnem dogodku.

Kdo bo nasledil vse pretekle štiri zmagovalce Slovenske note Foto: Nejc Ašič
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button