SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Lana Škof predstavlja Tvoj šepet

18. septembra se bo v Hrastniku odvil 5. festival Slovenska nota, ki ga tudi letos predstavljamo na naši strani Evrovizija.com. Lana Škof, mlada pevka iz Bele Krajine, ki je pred nekaj leti osvojila najvišje mesto na Glasu mladih, se v letu 2021 predstavlja na tekmovanju Slovenska nota s svojo lastno slovensko pesmijo Tvoj šepet.

Lana pravi, da je njena pesem, kot seveda večina pesmi, ljubezenska, avtorska ekipa, ki pa stoji za njeno pesmijo, pa je precej obetavna. Melodijo in aranžma je prispeval Borut Antončič, besedilo pa Lara Poreber, ki jo širša javnost bolj pozna pod psevdonimom Lamai.

O Lani lahko na spletnih straneh tekmovanja preberemo, da je v preteklih letih sodelovala na različnih tekmovanjih, tekmovati pa je pričela z rosnimi leti. Kot je opisala, je to imelo velik vpliv na njeno samopodobo, saj se je velikokrat primerjala s starejšimi puncami od sebe in se tako konstantno počutila ‘manjvredno’. »Včasih sem se res zelo poniževala, vedno sem se počutila, da nisem dovolj dobra za druge, vsi drugi so boljši od mene, ko sem šla po cesti, me je bilo sram, zdaj pa sem samozavestna in vem, koliko sem vredna, in vem, da sem vredna ogromno in se ne bom pustila, da me drugi teptajo, da se bodo drugi boljše počutili,« opisuje Lana v posebnem intervjuju.

Lana Škof na predstavitvenem večeru Slovenske note 2021. Foto: Jernej Peklar

Lana bo na finalni oder Slovenske note stopila 18. septembra 2021, ko bo kombinacija glasov strokovne komisije in občinstva preko telefonskega glasovanja odločila, katera pesem je zmagovalna pesem 5. edicije omenjenega tekmovanja. Lana na vprašanje, zakaj bo njena pesem zmagovalna, pravi, da zato, ker v pesmih rada pokaže svoja čustva: »Ljudi se to dotakne, zato bi lahko bila pesem Tvoj šepet zmagovalna.«

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button