EVROVIZIJA

Roxen in Amnesia za Romunijo

Vsaj tako je izbrala romunska strokovna komisija! Kot nam je sporočila romunska televizija, predstavlja pesem Amnesia razpoloženje in občutke njihove predstavnice Roxen, ki se bo v Rptterdamu predstavila v prvem predizboru, kot Slovenija. Gre v bistvu za zelo osebno-izpovedno zgodbo o ljudeh, ljubezni in volji, ki ima močno čustveno sporočilo.

Pevka stavi na pesem Amnesia.Foto: Bogdan Petrice

“Zadnje leto je bilo kot na vlaku smrti, ki je bilo prepleteno tako z dobrimi momenti, kot tudi s slabimi trenutki. Na koncu mi je uspelo zaključiti nekaj res odličnih zgodb, saj sem lahko nekako na glas povedala vse tisto, kar sem čutila v sebi, tudi v imenu tisti, ki so na tleh in potlačeni. Zato se iskreno vsem tistim, ki ste bili ves ta čas ob meni in me podpirali, ko sem potrebovala pomoč,” je ob predstavitvi dejala Roxen, ki je v dobrem letu postala ena najbolj znanih umetnikov v Romuniji in ki je ob tej priložnosti predstavila tudi videzgodbo za svojo evrovizijsko pesem.

Zgodba govori, če strnemo, o samski deklici, ki se bori s svojo notranjo bolečino in vsemi strahovi, ki jo ob tem obdajajo. Čeprav je nenehno obkrožena z njimi in se zdi, da imajo nadzor nad njo, se na koncu uspe osvoboditi, prevzame nadzor in postaja vse močnejša in samozavestnejša. To je tudi sporočilo pesmi Amnesia, na katero svoje upe polaga Roxen in Romunija.

Roxen se bo predstavila v prvem predizboru, 18. maja.Foto: Bogdan Petrice
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X