TORINO 2022

Evrovizija 2022: Drugi predizbor nam je prinesel še 10 novih finalistov

Solze sreče in solze žalosti

V Torinu – v areni PalaOlimpico – se je odvil še drugi polfinalni večer 66. izbora za Pesem Evrovizije, na katerem se je za novih deset mest v finalu tokrat borilo 18 držav. Kot so na koncu skupaj odločili strokovnjaki in ljudstvo, so se v finale uvrstile naslednje države: Belgija (Jérémie Makiese – Miss You), Češka (We Are Domi – Lights Off), Azerbajdžan (Nadir Rustamli – Fade To Black), Poljska (Ochman – River), Finska (The Rasmus – Jezebel), Estonija (Stefan – Hope), Avstralija (Sheldon Riley – Not The Same), Švedska (Cornelia Jakobs – Hold Me Closer), Romunija (WRS – Llámame) in še Srbija (Konstrakta – In Corpore Sano).

Srbija Konstrakta
Srbiji je znova uspel preboj v finale. Foto: EBU / Sarah Louise Bennett

Stavnice so v drugem predizboru zgrešile le pri eni državi, in sicer pri San Marinu, ki se v finale ni uvrstil. Namesto te male državice je v finalu Romunija, ki je bila na stavnicah na 13. mestu.

Že izbrani finalisti

V velikem finalu bomo poleg novopečenih finalistov slišali še deset izbranih finalistov iz prvega predizbora. Tu bodo Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajina, Moldavija in Nizozemska. Vsem skupaj pa se bodo pridružile še države iz t. i. družine velikih pet, in sicer Francija, Španija, Velika Britanija, Nemčija in gostiteljica Italija. Skupaj bomo v soboto zvečer slišali 25 skladb, med katerimi bo le ena zmagovalna. Razvpite stavnice napovedujejo prvo mesto na Evroviziji 2022 Ukrajini. Med TOP 5 po stavnicah pa so še Italija, Švedska, Velika Britanija in Španija. Kakor koli, veliki finale bo otvorila Češka, zaokrožila pa ga bo Estonija.

Evrovizija 2022 - finale
Znan je vrstni red nastopov za veliki finale. Foto: EBU

Sicer pa smo tudi drugi predizbor spremljali v živo, tako da si lahko skozi spodnje objave ogledate nastope vseh 18 tekmovalcev kot tudi šov program. Mi se znova beremo v soboto, ko bo na vrsti veliki finale Pesmi Evrovizije 2022. Žal letos znova brez Slovenije.

  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  1
  +1
  1
  +1
  0
  +1
  0
  +1
  0
  +1
  0
  +1
  0
  Twitter
  Back to top button