LIVERPOOL 2023

Stavnice pravijo, da bo Pesem Evrovizije 2023 gostilo najbolj deževno mesto v Veliki Britaniji

Odločitev bo padla jeseni

Le nekaj minut po objavi, da bo Velika Britanija gostila Pesem Evrovizije 2023, je završalo na priljubljenih angleških stavnicah. Da, v Združenem kraljestvu se stavi na vse, tudi glede evrovizijskega mesta 2023. In komu kaže najbolje? Na priljubljenih stavnicah zaenkrat vodi Glasgow (31 %), sledijo mu Manchester (12 %), London (10 %) ter Birmingham (7 %), prvo peterico pa zaokrožuje Liverpool (4 %). Poleg teh mest se omenjajo še Belfast, Newcastle, Edinburgh, Brighton, Bristol, Nottingham ter nekatera manj znana imena.

Evrovizija na severu?

Glasgow je največje mesto na Škotskem in tretje največje mesto v Združenem Kraljestvu. Nahaja se ob reki Clyde in leži v zahodnem osrednjem nižavju. Glasgow je leta 2014 gostil igre Commonwealtha. V svetu športa je dobro poznan pri nogometu. Škotska je sicer dežela na skrajnem severu Velike Britanije.

Glasgow
Glasgow se omenja že od vsega začetka. Foto: Stephen O'Donnell / Unsplash

Škotski pravijo tudi dežela viskija, kiltov in dud.

Dež, dež in še enkrat dež

Glasgow je bil imenovan za najbolj deževno mesto v Veliki Britaniji, v povprečju ima 170 dni dežja na leto. Zime so hladne in oblačne, povprečna januarska temperatura je 5 °C, včasih pa temperature padejo pod ledišče. Jeseni so hladne in blage z veliko padavinami. Najtoplejši mesec je julij, s povprečno temperaturo nad 20 °C. Poletne temperature lahko občasno dosežejo tudi do 27 °C in redko presežejo 30 ° C. Najvišja zabeležena temperatura je bila 31,9 °C.

Glasgow
BBC ima svojo enoto tudi na Škotskem. Foto: Pixabay

Kaj pa evrovizijska dvorana?

Glede tega ni nobenih težav, saj je tu OVO Hydro. Gre za večnamensko notranjo areno, ki se nahaja znotraj Scottish Event Campusa v Glasgowu. Je največje prizorišče za zabavo na Škotskem. Arena, ki sprejme do 14.300 obiskovalcev, se je sprva imenovala The Hydro po svojem glavnem sponzorju Scottish Hydro Electric. Ali bo to nova evrovizijska dvorana pa bomo izvedeli še letos …

Glasgow Arena
Arena (desno), ki bi lahko gostila Evrovizijo 2023. Foto: Pixabay

Glasgow ima tudi mednarodno letališče, tako da ima mesto vse, kar potrebuje za organizacijo velikih dogodkov, torej tudi Pesmi Evrovizije.

REZULTATI ANKETE

Katero britansko mesto bi bilo po vašem mnenju primerno za Pesem Evrovizije 2023?

  • Liverpool (62%, 142 glasov)
  • Glasgow (25%, 57 glasov)
  • London (8%, 19 glasov)
  • Manchester (3%, 7 glasov)
  • Birmingham (2%, 5 glasov)

Skupno glasov: 230

Nalaganje ... Nalaganje ...
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button