SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2020: Razkriti posebni gostje in še voditeljski par

Do Slovenske note 2020 nas loči le še nekaj dni, saj bo 5. septembra 2020 znana četrta zmagovalka tega tekmovanja, ki se prireja v Hrastniku. Zmagovalko bo določila kombinacija glasov strokovne žirije, ki bo podelila 50 % točk, in publika preko plačljivega telefonskega glasovanja, ki bo podelila prav tako 50 % točk.

Slovenska nota 2020 se bo odvila 5. septembra 2020 ob 20.00 v Delavskem domu Hrastnik. Dogodek ne bo javen, ogledali si ga bodo lahko le ožji bližnji in bližnje finalistk, tako da bo omejitev publike 50 ljudi. A dogodek bo vseeno vreden ogleda, saj se bo prireditev predvajala v živo na YouTube kanalu Slovenske note. Sedaj je znano, kdo bo vodil Slovensko noto in kateri trije posebni glasbeni gostje se bodo predstavili na finalnem večeru.

Voditeljski par večera sestavljata Leon Ciglar in Alen Demiri. Leon je 20-letnik iz Gabrovke, ki ima že kar nekaj izkušenj z vodenjem slavnostnih prireditev, najbolj pa se je skalil na Gimnaziji Litija, kjer je odvodil mnoge pomembne večere, med drugim najpomembnejšega Slavnostno akademijo ob 20. letnici Gimnazije Litija.

Kaj Leonu pomeni vodenje Slovenske note 2020? Leon pravi: “Pričakujem obilo smeha, novih prijateljskih vezi in izjemno finale, ki bo nadobudnim pevkam pomagalo zasijati v polnem sijaju in jim olajšalo pot na njihovi na glasbeni poti. Seveda pričakujem, da bova tudi midva z Alenom postavila svoj košček v mozaik lepe zgodbe in naredila finale čudovito.”

Alen pa je 19-letnik iz Kresnic, ki je prav tako pomembne voditeljske izkušnje pridobil na Gimnaziji Litija, predvsem pa mu je v ponos, da je vodil Pevsko gimnazijado, ki je zaključna prireditev te gimnazije. In kaj mu pomeni voditeljsko mesto? “Od finalnega večera pričakujem veliko pozitivne energije, verjetno bo na trenutke postalo tudi napeto,” pravi Alen.

Voditelj Slovenske note 2020 – Alen Demiri Foto: Slovenska nota

Leon in Alen se poznata že iz gimnazijskih časov in sta dobra prijatelja, zato sta bila izredno vesela, ko sta bila povabljena na mesto voditeljev. In kaj menita drug o drugemu? Alen o Leonu pravi: “Z Leonom se poznava že več kot pet let, sva dobra prijatelja in vedno znova mi je v čast biti z njemu na istem odru. Od njega se lahko še veliko naučim, saj ima za sabo veliko uspešnih projektov in veliko izkušenj. Zato ga lahko opišem, kot izredno ambicioznega, odločnega in samozavestnega.” Leon pa o Alenu dodaja: “Alen je zelo prijazen, uglajen fant, z izjemnimi govorniškimi sposobnostmi. Najbolj všeč pri njemu mi je da ti resnično zna prisluhniti in si zapomni tudi najmanjše detajle pogovora. Rad se elegantno oblači in ima dober okus za stil. Všeč mi je ker se rad pošali tudi na svoj račun in zelo sem vesel, da bova skupaj vodila finale.”

Voditelj Slovenske note 2020 – Leon Ciglar. Foto: Slovenska nota

Na finalnem večeru Slovenske note 2020 pa se bodo v spremljevalnem programu predstavili tudi trije posebni glasbeni gostje. V preteklih dnevih je bilo na socialnih omrežjih tekmovanja razkrito, da se na finalni Notin oder vračajo: Katja Brcar (2017, 2018), Natalija Cerar (2019) in sveži zmagovalec tekmovanja, ki bo kaj kmalu v svojem krogu pozdravil novo zmagovalko Denis Trap (2019). Vsi se bodo predstavili s svojimi lastnimi pesmimi. S tem želi tekmovanje oddajati sporočilo, da četudi na Noti ne zmagaš, da lahko še vedno vztrajaš na glasbeni poti, kakor je to uspelo Katji in Nataliji. Denis pa je prav zaradi Note dobil pogum, da je napisal svojo prvo avtorsko pesem, s čimer postaja navdih za letošnje finalistke.

Posebni glasbeni gostje bodo Katja Brcar, Natalija Cerar in Denis Trap Foto: Slovenska nota

Kaj pomeni Katji, Nataliji in Denisu se vrniti na Notin oder? Katja Brcar, ki je bila finalistka Slovenske note leta 2017 in 2018, pravi: “Ponovne vrnitve na oder Slovenske note se zelo veselim, sam imam na tem odru zelo veliko lepih in na splošno pozitivnih izkušenj. Zelo mi je všeč, da bom lahko poznala letošnje tekmovalke ter svojo pesem Fotka predstavila na novem, drugem odru.” Lanska finalistka Natalija, ki je zasedla odlično 5. mesto (po mnenju strokovne žirije se je uvrstila celo na odlično 3. mesto), glede vrnitve na Noto odgovarja: “Zelo sem počaščena, da sem prav jaz dobila to priložnost, hkrati pa tudi vznemirjena saj bom na oder Slovenske note tokrat gledala iz čisto druge perspektive.” Denisu vrnitev na oder pomeni ogromno, saj je to njegov usodni oder, Denis pa to vrnitev opiše: “Zagotovo se mi bodo vrnili vsi lepi občutki in spomini, ki sem jih na tem odru doživel. Sem pa prepričan, da mi bo ta oder za vedno ostal v srcu.”

Katja Brcar bo zapela svojo pesem Fotka. Foto: Slovenska nota

Katja Brcar bo na letošnji Noti predstavila svojo pesem Fotka, ki je izšla letošnjega leta. Kaj Katja pravi o tej pesmi? “Pesem Fotka govori o nekem trenutku v življenju, katerega se kasneje spominjamo in nas osrečuje. Ta trenutek je lahko samo nasmeh neznanca na ulici, prvi poljub, … tako rekoč karkoli. Je pa pesem zelo odštekana in drugačna.”

Natalija Cerar se bo predstavila s svojo pesmijo Feniks, ki jo je izdala leta 2019, nekaj mesecev pred njenim finalnim nastopom na Noti. Natalija pesem strastno opiše: “Feniks je zame zelo posebna pesem, pa ne samo zato, ker je moja prva, ampak tudi zato ker ima res velik pomen. Feniks govori o lažjih in težjih preizkušnjah, s katerimi se srečujemo v življenju.”

Natalija bo na finalnem večeru predstavila svojo pesem Feniks. Foto: Slovenska nota

Denis Trap pa se bo na finalnem večeru predstavil s svojo pesmijo Noč in dan, ki jo je prejel lansko leto za nagrado od Mladinskega centra Hrastnik, letošnje leto pa bo na finalu premierno zapel svojo povsem avtorsko pesem 100. Pesem bo zapel v živo premierno le za gledalce in gledalke letošnje Note, kaj pa pravi sam o tej pesmi? “Pesem je v osnovi ljubezenska. Sem pa v pesem položil tudi globlje sporočilo, katerega namen pa je, da se ljudje zavemo, da je sicer res, da imamo vsega na pretek, ampak, kaj je tisto, kar šteje – kar je res pomembno? Navdih sem dobil iz lastne izkušnje oz. zgodbe. Potem pa sem, ko sem med karanteno imel ravno čas, vse skupaj še zapisal in nastala je.”

Denis Trap, lanski zmagovalec, bo premierno predstavil svojo prvo avtorsko pesem 100 Foto: Slovenska notat

Glede na to, da so Katja, Natalija in Denis še zelo mladi pevci ter pevke, nas je seveda zanimalo, kakšno je njihovo mnenje o EMI in če bi se kdaj predstavili na največjem slovenskem glasbenem tekmovanju?

Katja Brcar: “Evrovizijo in Emo gledam in spremljam že od malih nog. Vedno sem presenečena na nastopi in pesmimi. Vedno so mi kakšne pesmi zelo všeč in kakšne malo manj. Na Emi bi nastopila. Nastop na EMI bi bil uresničitev otroških sanj. Iskreno sem mnenja, da je nastop na Emi res ogromna prelomna točka umetnika, saj te gleda cela Slovenija in ogromno drugih, predvsem Evropskih držav.”

Natalija Cerar: “Ljudje imamo različne okuse, isto pesem bo lahko nekdo slišal in začutil čisto drugače kot nekdo drug, zato je normalno, da je na EMI vedno pester in zelo raznolik izbor pesmi, med katerimi se najdejo pesmi, ki res niso po tvojem okusu, in pesmi, v katere se lahko tudi zaljubiš. Tako da mislim, da pri EMI pregovor “Vsake oči imajo svojega malarja.” res pride na svoj račun. Sama si res želim nekoč stati na odru EME in Evrovizije. Zavedam se, da je do tja še kar dolga pot in da bo potrebno še ogromno truda, vendar me to zaenkrat še ne ustavi, ker je moja želja res velika. In mislim, da če bom v svojo glasbo, vase ter svojo ekipo ves čas verjela toliko kot verjamem sedaj, mi lahko nekoč res uspe.”

Denis Trap: “Mislim, da imamo Slovenci vsako leto na Emi zelo kvalitetno in raznoliko glasbo, ki pa jo na žalost včasih Evropa ne prepozna. Mislim, da si čisto vsak pevec želi nekoč nastopiti na EMI in ker tudi sam spremljam EMO ter tudi Evrovizijo, si želim nekoč nastopiti na EMI. EMA pa se mi zdi tudi odlična priložnost, da svojo glasbo pokažeš širši publiki.”

Vabljeni k spremljanju finalnega večera Slovenske note 2020, ki bo 5. septembra 2020 ob 20.00 na YouTubu Slovenske note. Poleg spoznavanja desetih finalistk se obeta tudi večer sveže slovenske glasbe, za povrh pa boste lahko uživali še ob simpatičnemu mlademu voditeljskemu paru.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button