ZABAVNO & DRUŽABNO

Kako si zasedba Flora & Paris predstavlja ‘domačo vas’?

Po dobrem letu ustvarjalnega premora skupina Flora & Paris predstavlja skladbo Domača vas, ki je bila posneta v studiu RSL Novo mesto, produciral in miksal pa jo je Tomaž Maras.

Flora & ParisFoto: Promo foto / Menart Records

»Pet let je odkar sem zaradi študija in dela zapustil domačo vas. Če je ne bi, se v resnici nikoli ne bi zavedal kaj ponuja in koliko mi pomenijo dom, družina, stari prijatelji ter nešteti spomini vezani na slednje. Video za pesem je bil posnet v mojih krajih in naj bo poklon vsemu temu. Hvala Juretu in Roku, da sta ustvarila eno mojih ljubših skladb,« je o pomenu pesmi povedal pevec skupine Žan Libnik. Pri novi skladbi Domača vas je tudi tokrat sodeloval Rok Lunaček, ki je s skupino sodeloval že pri čudovitih, izpovednih skladbah Potujem sam in Naša bajta. Tudi tokrat podpisuje besedilo, avtor glasbe pa je virtuoz na harmoniki, Jure Tori, ki s svojim zvokom ustvarja številne glasbene zgodbe.

Skupina Flora & Paris predstavlja nostalgično skladbo Domača vas.Foto: Promo foto / Menart Records

Slovenska skupina Flora & Paris ki je svoje začetke osnovala pred
sedmimi leti s takratno pevko Floro Emo Lotrič, ki je bila izbrana prav
zaradi nežnosti svojega glasu. Zdaj pa se Žanu pri nekaterih pesmih
pridruži Nika Zore, ki popestri pesmi tudi s svojim ukulelejem in
akustično kitaro.

Skupina vrhunskih glasbenikov je kmalu predstavila
debitantski album ‘Jutranja rosa’ se uspešno predstavila tudi na
številnih glasbenih festivalih in nadaljevala svoje poslanstvo –
ustvarjanje kvalitetne slovenske glasbe, ki se spogleduje tudi s folk in
etno prvinami.

»Že dolgo sem imel to melodijo v glavi, dokončno pa sem jo razvil ko sem začutil, da bi pesem ustrezala skupini Flora & Paris. Ko pa je Rok Lunaček ponovno prispeval prelepo besedilo, sem iz klavirja presedlal na harmoniko in pesem je postala slovenska, naša,« je povedal Jure. O ponovnem sodelovanju s skupino pa je Lunaček povedal: »Z Juretom Torijem sva že neštetokrat sodelovala, tale nova, pa mi je od vseh besedil, ki sem jih spisal za Flora & Paris, najljubša. Najbrž smo vsi ljudje trenutno v čustvenem obdobju, ko domači kraj pomeni še mnogo mnogo več kot je doslej. Izredno pitna skladba, ki me vsakič zadene nekje globoko.«

Videospot je bil posnet pod taktirko Matica Oblaka v Zgornjem Razboru na Koroškem.

Sicer pa boste lahko skupino videli tudi v živo, že 16. septembra ob 19.30 v Ljubljani, v sklopu Festivala glasbe in komedije pri Kolovratu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button