ZABAVNO & DRUŽABNO

Flirrt o dveh skladbah, ki sta nekakšni glasbeni sestri

Romeo in Julija ter Kometa

Nedavno je skupina Flirrt skupaj s prijatelji predstavila vini, ki ju je navdihnil njihov hit Romeo in Julija. No, vsi skupaj pa so nazdravili odličnemu sprejemu nove pesmi Kometa. “Pesem Kometa je nastala lani, kmalu za Ko leživa. Pravzaprav še isti dan, le nekaj minut kasneje. Tako da sta ti dve pesmi nekakšni glasbeni sestri,” v uvodu pove pevec Flirrtov Rok Lunaček.

Flirrt
Flirrt Foto: Boštjan Tacol

Kaj pa Romeo in Julija?

Zgodba o vinu Romeo in Julija se je začela tam, kjer se začne večina dobrih vinskih zgodb – na obisku pri prijatelju. “Enkrat pozimi smo se ob druženju in okušanju letine v naši domači vinski kleti odločili, da morata Romeo in Julija dobiti svoji vini,” se spominja Urban Vidmar, ki vodi Vinsko klet Vidmar v Vipavski dolini. “Netipično sladki zelen – ki je praviloma suho vino – je pravi za Julijo: ne veš kaj pričakovati, ko jo spoznaš pa ti je všeč. Sauviugnon pa je klasika, stabilno, močno, moško vino, tak kot bi moral biti pravi Romeo.”

Skladba Kometa

Video za novo pesem Kometa je v tednu dni prebil 100.000 ogledov na YouTube, je ena največkrat predvajanih novih skladb na radiih, z njo so odprli tudi novo sezono oddaje V petek zvečer. Ne naključno. “Vsi nastopi skupine Flirrt so zelo dobro gledani, ‘Romeo in Julija / V tvojem telesu’ pa ima na YouTube kanalu oddaje največ ogledov od preko 600 skladb,” je povedal Blaž Švab.

Kot prvi pokuševalci dveh vinskih novosti so se članom skupine Flirrt v Ljubljani pridružili gostje, in sicer Vlado Poredoš (Orlek), Alya in Alenka Husić (Bepop), njihovi prijatelji in sodelavci: Jure Longyka, Miran Rudan, Blaž Švab, Špela Grošelj, Domen Kumer, Krešimir Tomec, Blaž Hribar. Teja in Jani Jugovic … Če ste dvomili: vini sta odlični, zelen Julija pa je res poseben in bo zagotovo všeč predvsem pivcem, ki imajo radi blage sladke vinske okuse.

“Skupino Flirrt je po 26 letih težko konkretno žanrsko umestiti. Že dolgo nazaj so nam nadeli etiketo pop-rock. Tudi ta je ena od mnogih, a po toliko letih, zdaj, ko vem kaj zares čutim in kaj zares čuti publika pod odrom, ko poje z nami, bi še najbolj iskreno rekel, da smo bend ljubezni. To je še najbolj prav, vse drugo mi je v resnici nepomembno. Ljubezen, no, ta pa mi je najpomembnejša.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button