ZABAVNO & DRUŽABNO

Miran Rudan: Takrat sem bil drug človek

40 let glasbene kariere

Miran Rudan inDESIGN predstavljajo novo skladbo Nekaj najinih stari, s katero začenja leto praznovanja 40-letnice svoje glasbene kariere, tekom katere se je nabralo nešteto uspešnic. O vzponih in padcih bo iskreno spregovori v prihajajočem dokumentarnem filmu Amen.

Miran Rudan ter inDESIGN
Miran Rudan ter inDESIGN Foto: Katjuša Karlovini

Nova glasbena pot

Po velikih uspehih Medene in Lažeš mi, s katerima je Miran Rudan začrtal novo glasbeno pot, nam s svojo ekipo Miran Rudan inDESIGN predstavlja novo skladbo. Nekaj najinih stvari ohranja značilen Rudanov zvok, za svojo udarno glasbeno podlago pa skriva besedilo, katerega namen je poslušalca spodbuditi k razmišljanju.

“Prva verzija skladbe je bila narejena dobrih 30 let nazaj, a žal nikoli ni dobila pravega mesta. Postala je del nekega arhiva, ki pa sem ga tekom korone ponovno odprl. Vsaka skladba potrebuje svoj čas, da dozori. Takrat sem bil drug človek. Drugače sem gledal na svet in tudi svet je bil drugačen,” razloži Miran Rudan, ki ob tem še pove …

“Kot glasbenik gledam vse malo drugače, vedno pa grem rad tudi na rob prepada. Rad riskiram. Prvotno idejo smo tako z ekipo povsem predrugačili. Ohranil sem zgodbo pesmi, a jo povedal na drug način – spremenil sem ji besedilo. Tekom let sem se dokaj izpilil v pisanju in se naučil kako zgodbo večine povedati z malo besedami.”

Rudan je ustvarjanje glasbe tudi tokrat prepustil ekipi, s katero sodeluje že leta. Pod glasbo se sicer tokrat podpisuje Mirko Vuksanovič, za sodoben aranžma pa je poskrbel Krešimir Tomec.

Snemanje videospota so ponovno zaupali Andreju Pratnemerju, s katerim sodelujejo že 8 let, premierno pa smo si ga lahko ogledali že včeraj zvečer. Glavno vlogo tokrat odigra najbolj kosmat član Rudanove družine – samojed Ari, v nekaj kadrih pa se mu pridruži tudi Miranova partnerka Anita.

“Zgodbo smo želeli ohraniti čim bolj preprosto in površinsko, da si jo lahko vsak razlaga po svoje. Ob koncu zveze moramo preiti marsikaj, sploh če z osebo živimo. Ostanejo stvari, ki povezujejo. Od spominov, otrok, prijateljev, ljubezni do stvari kot so hiša, avti … ali živali. Ari je v najinem primeru z Anito ena izmed ‘najinih stvari’.”

Kot nam je zaupal, je Ari svojo vlogo navkljub njihovi zaskrbljenosti več kot odlično ‘odigral’. V vlogo se je celo tako vživel, da jo je kasneje želel še enkrat ponoviti.

“Naslednji dan, ko sem doma ponovno zavrtel pesem, je Ari takoj vstal iz svojega prostora na hodniku in prišel k meni v jedilnico. Naj poudarim, da Ari sicer nikoli ne hodi v dnevno sobo ali jedilnico. Verjetno je mislil, da mora spet biti zraven.” (smeh)

Miran Rudan in Ari
Miran Rudan in Ari Foto: Osebni album

Miran Rudan s skladbo Nekaj najinih stvari začenja leto proslavljanja 40-letnice svoje glasbene kariere! Od rock banda NUCLEAR 003 in skupine Moulin Rouge, do Randez Vous in Pop Designa. Miran je v svojih 40 letih nanizal kup uspešnic, ki jih danes na njegovih koncertih prepevajo tudi mladi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button