ZABAVNO & DRUŽABNO

Miran Rudan in Vili Resnik bosta združila moči

Prvi skupni koncert - 50 let hitov

Velikana popularne glasbe bosta združila moči v koncertu, na katerem bosta premešala opusa in izvedla tudi največje hite skupin, v katerih sta pela. Naj bogovi slišijo, Laure ni več, Ne bom ti lagal, Naj vino tvoj poljub sladi, Ko si na tleh, Na božično noč, Zate, Moja generacija, Debela deklca, Na fuzbal me pust, Zbogom lepa slovenska vas, Potepuh, Medena, Stara lipa … so le nekateri hiti, ki bodo odmevali v Cvetličarni.

Miran Rudan in Vili Resnik
Miran Rudan in Vili Resnik Foto: Marko Delbello Ocepek

16. novembra boste lahko Vilija Resnika in Miran Rudana v skupni koncertni zgodbi prvič in zaenkrat tudi edinkrat doživeli v živo na odru ljubljanske Cvetličarne, kjer bosta z razširjeno spremljevalno skupino (in tudi kakšnim gostom presenečenja) zapela vse svoje največje hite – kakšnega zagotovo tudi v duetu.

Oba sta stala na ESC odru

Miran Rudan in Vili Resnik sta drug ob drugem zaznamovala skoraj pol stoletja v slovenski popularni glasbi, za seboj pa, kot solista in člana različnih skupin, pustila neverjetno število že napol ponarodelih hitov. Vsak po svoje sta pustila pečat v skupini Pop Design pa tudi na festivalskih in evrovizijskih odrih (Vili z Naj bogovi slišijo, Miran je kot član skupine Pepel in kri ob Totu Cotugnu v Zagrebu zmagal z zimzelenčkom Insieme 1992).

Vili je glasbeno pot začel kot rocker (Herbie, Junaki nočne kronike, YUNK, Spin), s Pomarančo pa je oral tudi slovensko metalsko ledino. Miran je priplesal na sceno z Moulin Rouge in že leto kasneje preskočil v Randez Vous, po treh uspešnih albumih pa prestopil v Pop Design. Tam ga je vmes za pol desetletja zamenjal Vili, za njim pa se je na ‘drugi polčas’ spet vrnil Miran.

Miran Rudan
Miran Rudan Foto: Marko Delbello Ocepek

Pečat na glasbeni sceni

Oba sta kasneje še večji pečat na sceni pustila kot solista, Miran je bil v obdobju albuma V srce kralj slovenske pop scene, Vili se je zapisal v anale tudi z nogometno himno Na fuzbal me pust, v zadnjih letih, ko doživljata pravi preporod (Rudanova Medena je bila lani 7. najbolj predvajan slovenski radijski hit), pa so se ohladile tudi njune medsebojne zamere.

Vili Resnik
Vili Resnik Foto: Marko Delbello Ocepek

Moči sta predlani združila v projektu Legende (Zelena dežela), milijonske oglede na YouTube pa dosegajo njuni skupni nastopi v šovu V petek zvečer.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button