ZABAVNO & DRUŽABNO

Nina Pušlar že pet let najbolj predvajana izvajalka

Aktualni hit Ironija žanje simpatije

Združenje IPF je Nini Pušlar podelilo priznanje za rekordno peto zaporedno leto na vrhu seznama največkrat predvajanih slovenskih izvajalcev na radiih v minulem letu. Niz uspešnic pa nadaljuje Ironija, ki je med najbolj vrtenimi skladbami v letu 2024.

Skladbi, s katerima je Nina Pušlar najbolj zaznamovala minulo leto, sta Malo malo na drugem in Nina Nina Nina (najbolj predvajana pesem leta 2022) na četrtem mestu seznama največkrat predvajanih pesmi na slovenskih radiih, hkrati pa radijski uredniki veliko posegajo tudi po njenih starejših hitih.

Nina Pušlar
Nina Pušlar Foto: Osebni album

Nina o priznanju

“Mogoče se komu to zdi rutina, a jaz prejema priznanja za največkrat predvajano izvajalko nikakor ne dojemam tako. Letošnjega sem vesela ravno toliko kot prvega, ki sem ga prejela leta 2011 za skladbo Slečeno srce. Skrbno jih hranim na posebnem mestu, na mojem starem pianinu, na katerem pesmi tudi nastajajo. Vsako leto, ko mi je dano biti s publiko na koncertih, je zame dragoceno in vesela sem, da imam možnost ustvarjati glasbo ter jo deliti s poslušalci. Po pandemiji je ta stik v živo še toliko bolj dragocen,” je ob tem povedala Nina Pušlar, ki je ob tem dodala …

“Z ekipo vrhunskih avtorjev in glasbenikov smo v zadnjih petih letih – na 14 let podlage – veliko ustvarjali in to mi je še vedno v veliko veselje in užitek. Veseli smo, da pesmi živijo na radiih in nastopih. Za glasbenika je to največje darilo. Da so pesmi našle posebno mesto v srcih poslušalcev pa najbolj čutimo, ko jih ljudje z nami pojejo na koncertih, ko nam mladi pevci pišejo za instrumentalne podlage, učitelji in starši za note, ko pojejo naše pesmi na posnetkih na družabnih omrežjih, nas poslušajo na Spotifyju in YouTubu ali pa si zaželijo radijsko glasbeno željo.”

Nina Pušlar
Nina Pušlar Foto: Erazem Gliha

Ironija

Njen sedmi studijski album je navrgel že pet singlov, tudi aktualni radijski hit Ironija pa je med največkrat predvajanimi. “Fantje iz benda me že malo priganjajo v studio. Priznam, da tudi sama komaj čakam da steče ustvarjalni proces, a kljub temu so na zadnji plošči še pesmi, ki bi jim želela predstaviti publiki in za njih posneti videospot. Poletni koncerti bodo odlična priložnost, da povprašamo, kaj si o tem misli občinstvo,” se namuzne Nina, ki že pogleduje tudi proti 20-letnici kariere v prihodnjem letu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button