ZABAVNO & DRUŽABNO

California še ni rekla zadnje besede

Prihaja nov radijski singel

Dve leti po reaktivaciji je ena naših najžlahtnejših skupin California, ki jo vodi serijski ‘hitmejker’ Matjaž Zupan, končno pripravljena predstaviti tudi nekaj nove glasbe. Prvič (in zaenkrat le tam) jo boste lahko slišali na brezplačnem koncertu v sklopu Prešernega poletja v Kranju.

Številne uspešnice

V meni je California, Ne pozabi me, Moje hrepenenje, Ledena ptica, Ustavil bi čas, 1000 kilometrov, Stara barka, Nisem avtomat, Goloba, Reci da si nora name, Rad letel bi, Le spomini … so le nekateri hiti ene največjih glasbenih skupin v samostojni Sloveniji. Na sceno so skočili tik pred osamosvojitvijo, po prvih uspehih zajadrali v bolj rockerske vode, potem pa dosegli nov vrhunec v začetku tisočletja. In se leta 2004 umaknili s koncertnih odrov. Po tistem so skupaj zaigrali le še na kakšnem zasebnem rojstnem dnevu, na obletnici oddaje Dragana Buliča Še v torek obujamo spomine, po reaktivaciji leta 2022 pa na treh koncertih in pol.

California 2024
California 2024 Foto: Domen Jančič

10. junija 2022 je California s prvim koncertom po 18 letih napolnila kranjski Glavni trg do zadnjega kotička. Od tedaj je nastopila le trikrat, zdaj pa bomo slišali tudi novo glasbo, in sicer 7. junija v Kranju.

Matjaž Zupan je že ob predlanski reaktivaciji napovedal, da ga muze še vedno božajo in ni izključil, da bi se California lahko vrnila tudi v studio, a takrat še ni bil zadovoljen s koncertno formo svojega benda. Dve leti vaj sta očitno prinesli nekaj sveže energije, bend je spet bolje uigran, da pa vrnitev na mesto zločina ne bo le rutinska ponovitev koncerta izpred dveh let, so napovedali, da bodo zaigrali tudi nekaj nove glasbe.

“Med drugim boste lahko na tem nastopu (7. junija v Kranju) prvič slišali tudi prihajajoči nov radijski singel, katerega naslova vam še ne izdam. Se nam je pa zdelo prav, da našim zvestim poslušalcem ob 35-letnici skupine California podarimo nekaj posebnega,” je ob tem povedal frontman Matjaž ‘MZ Hektor’ Zupan.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button