ZABAVNO & DRUŽABNO

Sopranos: V dobri družbi je vse lažje

Nova skladba Nekaj lepega

Priljubljena skupina Sopranos, ki jo sestavljajo Alenka Husič, Iris Ošlaj, Aleš Zibelnik, Frenk Nova in Dejan Tabor, je v polnem zagonu. Potrebovali so čas, da so po izredno napornih dveh letih poiskali navdih za ustvarjanje, se zaprli v studio in se prepustili ustvarjanju nove pesmi. “Z velikim veseljem jo delimo med naše zveste poslušalce, ki nas res že pogrešajo.” Gre za skladbo Nekaj lepega, ki je skupini Sopranos pisana na kožo. Je energična, sončna in polna ljubezni.

Skupina Sopranos
Skupina Sopranos Foto: Sara Golob

V dobri družbi je vse lažje

“Vsi vemo, da v življenju pridejo tudi težki trenutki. Čeprav sami vsakodnevno zabavamo ljudi, se v takšnih trenutkih znajdemo tudi sami. Ampak ne glede na to, kaj se zgodi, smo skupaj, obkroženi z glasbo, najbolj srečni. Tukaj vedno najdemo toplo zavetje. Povsem dovolj nam je, da to srečo delimo naprej,” pravijo Sopranosi, ob tem pa vam polagajo na srce: “Ljubezen se daje in živi, ujeti se je ne da.”

Na morju

Sopranosi so za novo skladbo posneli tudi videozgodbo, o kateri je Alenka vzhičeno povedala, da se je snemanja spota za pesem Nekaj lepega izredno veselila, ker so končno snemali na morju. “Piko na i so dodale prekrasne snemalne lokacije. Včasih je prav fino, da s Sopranosi nastopamo po toliko različnih lokacijah po Sloveniji in drugod, zato ideje, kje posneti videospot, še hitreje dežujejo.”

Ker je bilo vreme v zadnjem obdobju zelo nepredvidljivo, sta bila Frenk in Aleš kot ‘izkušena amaterska meteorolga’ zadolžena, da izbereta dan snemanja. “Uspelo nam je z malo znanja, malo po čudežu, predvsem pa z močno voljo, da spot posnamemo, ne glede na vse prepreke. Na koncu je bilo kot naročeno – prekrasno in sončno,” je razkril Frenk.

Skupina Sopranos
Skupina Sopranos Foto: Sara Golob

Veter v laseh

Med snemanjem videospota je prišlo do prav posebne pustolovščine. V enem od prizorov je Frenk sedel za volan Ford Raptorja, ki pa ga je bilo izjemno težko peljati počasi, ker je imel kar nekaj sopotnikov. “Večkrat smo ga morali opomniti, da je treba iti počasneje. (smeh) Vožnja z glasbo naglas, z vetrom v laseh in v odlični družbi je bila čisti užitek,” navdušeno pripoveduje Iris, ki je imela po vožnji zaradi močnega vetra ali alergije na cvetni prah težave z otečenim očesom. Na srečo je imela vizažistka Tina Dervarič s seboj analgetik, ki je na srečo prijel, tako da konec dober, vse dobro …

Sopranos so tokrat prvič sodelovali z uigranim dvojcem Nikolo in Davidom Janušićem, ki sta povezala sporočilo pesmi s poletnim melosom. Idealno kuliso dogajanja je pričarala Primorska.

Skupina Sopranos
Skupina Sopranos med snemanjem videozgodbe. Foto: Sara Golob
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button