MMS

MMS 2024: Bepop pred nastopom razkrile svoj adut

Festivalska skladba Valovi morja

V Avditoriju Portorož bodo v nedeljo, 7. julija znova odmevale poletne Melodije morja in sonca, s katerimi se tradicionalno začenja vroče poletje, ne nazadnje pa tudi zaslužene počitnice in z njimi še morske dogodivščine. S priljubljenim festivalom Melodije morja in sonca, ki se je začel daljnega leta 1978 vsako leto dobimo nove poletne uspešnice, ki se pridružijo tako zmagovalnim skladbam kot tudi zimzelenim melodijam.

V tekmovalnem delu se bo na festivalu MMS 2024 predstavilo 14 izvajalcev, ki jih predstavljamo (tako kot vsako leto) tudi letos na našem portalu Evrovizija.com. Kot zadnje po vrsti bodo s skladbo Valovi morja nastopile priljubljene glasbenice iz skupine Beopop.

Od leta 2019 kot ženski trio

Alenka Husić, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, ki so združene pod imenom Bepop, so prvič na slovensko glasbeno sceno stopila leta 2002, ko jih je žirija televizijskega šova Popstars izbrala v takrat petčlansko zasedbo. Dekleta in dva fanta so v dobrih treh letih delovanja zaznamovali in spremenili potek slovenskega popa ter s svojimi nastopi obnoreli vso Slovenijo. V tem obdobju so izdali kar tri studijske albume in en božični CD. Vse do danes je ostala ena najbolj prepoznavnih zasedb, od leta 2019 kot ženski trio. Tudi v tej zasedbi so dekleta z novimi pesmimi požela velike uspehe (Daj se nasmej, Ženska, Verjamem v dobre ljudi, Brez kril, Dlan v dlan). Poleg glasbe jih združuje tudi materinstvo – skupaj imajo kar šest hčerk, ter seveda enake življenjske vrednote.

Bepop
Bepop stavijo na skladbo Valovi morja. Foto: Aleš Rosa za Avditorij Portorož
Kako bi se pred nastopom v Avditoriju Portorož predstavili našim bralcem?
Prepričane smo, da se posebej ne potrebujemo predstavljati, saj nas poslušalci poznajo že zelo dobro. Pa vendarle … na glasbeni sceni smo kot Bepop prisotne že 22 let. Zdi se nam, da smo v tem času ustvarile prepoznaven zvok skupine, po katerih nas poznajo mnogi oboževalci. In naj vam namignemo, takšen zvok bo tudi na odru MMS.

O čem govori vaša festivalska skladba?
Gre za značilen, pozitiven zvok skupine Bepop. Glede na to, da smo na poletnem festivalu je tudi pesem obarvana poletno in lahkotno, tako da komaj čakamo, da vam jo predstavimo.

Bo vaša skladba dobila tudi videozgodbo?
Jo je že. (smeh) Ravno te dni smo v Portorožu, v Izoli oziroma na naši Obali posnele videospot, ki bo obarvan zelo morsko. Delček zgodbe, ki je nastala pod še enim mladim Primorcem, Janom Koštricem, ki je režiser spota, smo posnele tudi na barki Regina, z nami pa sta bila še plesalca Nino in Urška, ki bosta tudi na odru v Avditoriju Portorož. Fotografije pa je mimogredede prispevala Nika Hočevar.

Bepop
Nasmejane in pripravljene na MMS Foto: Neo Visuals

Aduti na festivalskem odru

Kaj so/bodo vaši aduti na odru MMS 2024, kakšen nastop obljubljate ter kako se na vse skupaj pripravljate?
Naš adut bodo zagotovo 12 centimetrske petke. (smeh) Malo za šalo, malo za res … prvič imamo na odru plesni par, ki smo ga že omenile, torej Nino in Urška bosta popestrila točko, vsi skupaj pa bomo pričarali festivalsko vzdušje. Seveda bo tu še pozitivna enertgija, no edino plesne ritme bomo tokrat prepustile profesionalcem. (smeh)

Kaj pa bi vam pomenila morebitna zmaga ali katerakoli druga festivalska nagrada?
Na natečaj za MMS smo se prijavile čisto brez pričakovanj. Predvsem se želimo imeti dobro! Seveda pa bi bile vesele in hvaležne vsake nagrade. Pri melodijah morja in sonca se nam zdi, da je največja nagrada to, da publika vzame pesem za svojo in si ga čim večkrat zavrti. To je/bo največja zmaga za nas.

Skozi bogato zgodovino festivalov MMS se je nabralo veliko uspešnic … Katera poletna melodija je recimo vam najljubša?
Ja definitivno je to pesem Dober dan, s katero smo se predstavile na torkovem predstavitvenem večeru. Predvsem smo iskale lepo melodije, ki ima večglasje, po katerem je značilen Bepop.

Bepop
Bepop na predstavitvenem večeru. Foto: Alesh Maatko

MMS uspešnica Dober dan

Je izmed njih tudi katera, ki jo na vaših nastopih same radi prepevate?
Ne še. (smeh) Ni slaba ideja, o kateri bomo premislile. Recimo, da je Dober dan dobro izhodišče …

Kaj pa po MMS, kaj vse imate v načrtu za letošnje poletje oziroma jesensko-zimski čas?
Meseca maj in junij sta bila za nas zelo aktivna meseca, veliko je bilo obveznosti, nastopov, tako da si bomo po festivalu vzele zaslužen dopust, da si naberemo energijo za nove izzive. Seveda bomo ob tem predstavljale še našo poletno pesem Valovi morja, jeseni pa bo tu nova sezona. No,, pa še nekaj pripravljamo … o tem pa po počitnicah.

In še za konec, kakšno je vašo idealno poletje ter kako ga boste preživele?
Ga kar živimo. (smeh) Trenutno smo na Obali, tako da res uživamo … sicer pa bomo vse tri uživale to poletje z našimi družinami, se odpočile, jeseni pa »gasa«. (smeh)

Njihovo poslanstvo je širiti pozitivo, s svojim izrednim čutom za ljudi, prizemljenostjo ter preprostostjo pa biti zgled in navdih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button