MMS

Bepop po MMS: Vesele smo podpore občinstva

Na 43. festivalu osvojile 3. mesto

Na letošnjim Melodijah in sonca so nastopila tudi dekleta iz skupine Bepop, ki so na odru Avditorija predstavila pesem Valovi morja.

Bepop
Bepop na odru MMS 2024. Foto: Alesh Maatko

Optimistična poletna pesem z videospotom

“Z nastopom smo zelo zadovoljne,” je povedala članica skupine Tinkara, ki je ob tem pripomnila, da je bila na odru odlična energija. Tudi rezultat je izpolnil njihova pričakovanja – čeprav od strokovne žirije niso prejele točk, so z optimistično poletno skladbo Valovi morja končale na skupno tretjem mestu. “In bile smo prve med ženskimi izvajalkami,” je z nasmehom dodala Tinkara.

Alenka, Ana in Tinkara so vesele, da so uspele prepričati toliko poslušalcev. “Najbolj pomembno je, da pesem doseže čim več občinstva, da imajo ljudje našo pesem radi in da si jo prepevajo. To je za nas najboljša zmaga.”

Za svojo najnovejšo skladbo so dekleta že pred festivalom posnela tudi videospot, ki je, seveda, poletno obarvan. “Videospot smo snemale na slovenski obali. Del spota se dogaja na morju, na barki Regina, del pa na kopnem,” je povedala Tinkara in dodala, da so video zgodbo tudi popestrile. “Pripravile smo simpatično zgodbo, isto kot na odru, ko sta ob nas plesala plesalca. Nastal je barvit poletni videospot, s katerim smo zelo zadovoljne,” je razložila pevka.

Bepop
Skupinska fotografija s snemanja videozgodbe. Foto: Nika Hočevar

Odlično vzdušje na festivalu

Tinkara je povedala, da je bilo sodelovanje na festivalu MMS tudi sicer zanimiva izkušnja. “Energija je bila odlična med vsemi nastopajočimi,” je komentirala in dodala, da je tekmovalne skladbe rada poslušala. “Že po prvi generalki sem rekla, da bi se težko odločila, koga izbrati za zmagovalca,” je razložila.

Vseeno je bil Žan Videc že od začetka eden od njihovih favoritov: “Vsekakor mu Bepopovke privoščimo zmago. Njegova pesem je zelo dobra in vem, da se bo vrtela na radijskih postajah. Žanu iskreno čestitamo za uspeh,” je dodala Tinkara.

Bepop
Njihov zaščitni znak je nasmeh in dobra volja. Foto: Nika Hočevar

Podpora domačih je pomembna

Skupine Bepop se večina sicer spomni z začetka tega stoletja, ko je prepevala uspešnice, kot so Moje sonca, Odpelji me in Bodi zvezda. Po daljšem premoru so se pred nekaj leti dekleta – brez moškega člana Simona – kot ženski trio vrnila na sceno.

In kaj so pevke počele v vmesnem obdobju, ko glasba ni bila ključni del njihovega življenja? “Malo za šalo in malo zares rečemo, da se je vmes rodilo šest hčera,” pove Tinkara, ki je, tako kot njeni kolegici, v tem času dala prednost družini in karieri. “Zdaj, ko so naši otroci že starejši, pa se lahko ponovno posvetimo svojim strastem in petju. Jaz to zares rada počnem,” je nasmejano razložila Tinkara, ki je vesela, da jo družina pri tem podpira. Njeni najbližji so bili z njo tudi v Portorožu, kar ji je, kot je povedala, veliko pomenilo. ”Ko sem stopila na oder in jih videla, je bilo res neverjetno,” je sklenila Tinkara, ki se z Ano in Alenko že veseli novih nastopov in projektov.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button