ZABAVNO & DRUŽABNO

Sopranos praznuje 15 let ustvarjanja glasbe in prijateljstva

Koncert, ki ga ne smete zamuditi

Skupina Sopranos se pripravlja na veliko glasbeno praznovanje, na katerem bodo upihnili tudi svečke na torti. Praznujejo namreč že častitljivih 15 let glasbenega ustvarjanja in delovanja. Ob tem jubileju so člani Alenka Husič, Iris Ošlaj, Frenk Nova, Dejan Tabor in Aleš Zibelnik napovedali prvi samostojni koncert, ki bo 13. oktobra v Šentvidu, v Ljubljani. Peterica je že v polnem zagonu in se intenzivno pripravlja na nepozaben večer, na katerem bodo obiskovalcem predstavili svoj dodelan, a tudi osvežen glasbeni program.

Sopranos 2023
Priljubljena zasedba Sopranos Foto: Jan Koštric

Poseben čar dogodka

Med pripravami na koncert smo ujeli pevko Iris Ošlaj, ki nam je razkrila podrobnosti prihajajočega koncertnega večera in zakaj si je kupila prav posebne čevlje: “Zame osebno je z ustvarjalnega vidika koncert še dodaten zalogaj, saj me znova vabijo klavirske tipke. Nisem pa izpustila niti priložnosti za nakup precej dragih čevljev, ki sem jih naročila v Zagrebu. (nasmeh) Ti čevlji bodo pričarali malo ritmične napetosti v zraku. Gre za ljubezen do plesa, ki v meni ostaja in bo ostala, ne glede na to, kje se vrtim,” pove navdušeno in ob tem doda, da je na vajah super energija.

“Z bandom ima vse skupaj še poseben čar, tako da res uživamo že na samih vajah in pripravah, verjamem pa, da se bo na odru odprla spet nova dimenzija, ki se je res že vsi veselimo! Čisto vsega pa le ne moremo povedati, tako da ste res lepo vabljeni, da si pridete vse skupaj pogledat v živo, 13. oktobra! Ker so na samem dogodku dobrodošli vsi, od najmanjšega pa do največjega, bodo za nas poskrbeli tudi Mojstri za palačinke, tako da se bomo lahko po koncertu prav vsi sladkali s slastnimi palačinkami (nasmeh).”

Sopranos 2023
Člani vabijo na praznovanje! Foto: Jan Koštric

Eksplozija glasbenih presenečenj

Edinstveni koncert bo obogaten tudi z izjemnimi gosti. Na odru se jim bodo tako pridružili Bepopovki Ana Praznik in Tinkara Fortuna. Večer bo romantično obarvan z nastopom Roka Lunačka, ki za Sopranose predstavlja nekakšnega 6. člana banda, saj je dodal velik košček v mozaik pri nastanku njihovih zadnjih skladb, od nalezljive Nimam skrbi naprej. Skupaj s Frenkom Novo bodo s polnimi pljuči obiskovalci prepevali nepozabne uspešnice skupine Babilon, ki so zaznamovale 90. leta 20. stoletja. Nenazadnje pa bodo s svojo prisotnostjo v dvorani dodatno ogreli srca tudi otroci iz OŠ Franca Rozmana Staneta, ki se bodo Sopranosom pridružili pri nekaterih pesmih in s tem še dodatno polepšali bogat glasbeni program.

Sopranos 2023
Alenka Husič in Iris Ošlaj Foto: Jan Koštric
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button