ZABAVNO & DRUŽABNO

Sopranos: Srečna je naša najbolj ženska skladba

Skupina Sopranos ne počiva. Poleg nešteto nastopov so v zadnjih letih tudi osvežili svoj repertoar z obilico dobre avtorske glasbe, kot so Nimam Skrbi, Ukradi me nazaj, Na smeh mi gre in Ni dileme. Ravno te dni pa predstavljajo svojo najnovejšo stvaritev – pesem Srečna, za katero pravijo, da je ena bolj ‘ženskih’ v njihovem repertoarju.

In o čem govori skladba? “Srečna ima tisti podton hrepenenja in ultimativne sreče v enem. V kiticah je ženska, ki je umirjena in v zavetju objema z glavo v oblakih; refren pa je razigran, konkreten – tak, kot ženska je, ko ne rabi drugega kot svoje sorodne duše. Ko sem naredil melodijo sem takoj vedel, da imamo pesem, ki je izrazito ‘naša’ in za Alenko. Ona ima ta primarno ženski čut, ki ga izredno dobro izraža skozi skladbe s svojim žametnim glasom,” nam je zaupal Aleš Zibelnik, avtor melodije, čemur je Alenka še dodala: “Pesem je na prvo poslušanje vsekakor preprosta, ampak zelo, zelo čutna. Se mi zdi, da je to nekako postal naš podpis, ki ga ljudje počasi sprejemajo in jim je tudi zelo všeč.”

Sopranos
Sopranos Foto: Menart Records

Sopranosi nadaljujejo praznovanje z izidom nove skladbe Srečna, za katero pravijo, da je vsekakor najbolj ženska na njihovem repertoarju.

Medtem ko je besedilo napisal Rok Lunaček, so režijo videospota tudi tokrat prepustili Janu Koštricu, s katerim so že sodelovali pri pesmi Ni dileme. “Če se z nekom ujameš, nastane dobitna kombinacija. Je pa spot nekoliko drugačen od preostalih, saj se vselej radi domislimo česa novega, drugačnega. Velik hvala Janu, ki je naše želje in ideje tudi upošteval,” je za konec dodal Frenk Nova.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button