ZABAVNO & DRUŽABNO

Iris Ošlaj vstopila v novo ustvarjalno obdobje

Odločila se je za nov korak

Iris Ošlaj, ki jo mnogi poznajo kot pianistko in vokalistko priznane slovenske skupine Sopranos, se je na svoji glasbeni poti odločila za nov korak. Ob pričetku pomladi predstavlja svoj prvenec Le kaj brez tebe, pri katerem je sodelovala s priljubljeno slovensko glasbenico Neisho.

Iris nas s čutnim in osebnoizpovednim besedilom opomni, kako pomembno je v življenju imeti oporo prave osebe. “Za mano je več kot pol leta turbulentnega in nadvse produktivnega ustvarjalnega obdobja. Pomirjena sama s sabo, sem v glasbo izlila celo sebe in pri tem podoživela vse, kar se mi je zgodilo v zadnjih letih v zasebnem življenju. Tega res ni bilo malo. Besedilo tako opeva, kako krhko je življenje in da vsak od nas kdaj izkusi tudi izgubo in ostane sam. Zato je še pomembnejše, da živimo za ta trenutek in širimo ljubezen med nam drage ljudi, ko le imamo to možnost,” je o svoji prvi skladbi povedala Iris.

Iris Ošlaj
Iris Ošlaj Foto: Sara Golob

Medtem ko se mlada umetnica podpisuje pod glasbo in besedilo, sta aranžma in produkcija delo njenega prijatelja, sicer prav tako člana skupine Sopranos in priznanega producenta Aleša Zibelnika.

Z izjemno ekipo ustvarjalcev, vključno z Nikolo in Davidom Janušićem, Saro Golob ter igralcema/plesalcema Niko Burazer in Juretom Bergantom, je Iris ustvarila vizualno zgodbo, ki dopolnjuje čarobnost pesmi. Videospot vas popelje skozi preteklost in sedanjost mladega dekleta, prikazujoč hrepenenje po izgubljeni ljubezni in spominih, ki jo obdajajo.

Kaj pa Sopranos?

Čeprav se je Iris Ošlaj odločno usmerila v ustvarjanje novih solističnih glasbenih izdelkov, poudarja, da ostaja zvesta skupini Sopranos, s katero že načrtuje prihodnje projekte. “Moje srce je v glasbi, a moj dom je pri Sopranos. Veselim se novih projektov, ki jih bomo ustvarili skupaj. Želim pa na tej točki izreči velik hvala vsem članom skupine za neprecenljivo podporo” je zaključila Iris.

Iris Ošlaj
Iris Ošlaj predstavlja svojo prvo skladbo. Foto: Sara Golob
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button