ZABAVNO & DRUŽABNO

Novi šef razvedrila Mario Galunič je naklonjen izboru Ema

O kandidatu odločal Svet RTV SLO

Od 24. januarja 2024 dalje je bil razvedrilni program – po odstopu Vanje Vardjana – brez odgovornega urednika s polnimi pooblastili. Vodstvo RTV Slovenija je najprej do konca februarja za v. d. odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV SLO imenovalo Gregorja Peternela, nato pa Roka Smoleja (do nadaljnjega oziroma za pol leta). Vmes je RTV SLO objavila razpis.

Razpis zaključen, urednik izbran

Po zaključenem razpisu sta bila v igri za urednika dva kandidata, Tomaž Kregar in Mario Galunič. Za novega odgovornega urednika razvedrila je nato Uprava RTV SLO predlagala Maria Galuniča, ki je potreboval soglasje Sveta RTV SLO, ker ni prejel pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu razvedrilnega programa. Pozitivno mnenje uredništva je sicer prejel kandidat Tomaž Kregar.

O priljubljenem TV-voditelju Mariu Galuniču, ki je že vodil razvedrilo pred desetimi leti, je Svet RTV SLO odločal v četrtek, 14. marca, ki je na koncu podal soglasje k imenovanju za odgovornega urednika UPE Razvedrilni program PPE Televizije Slovenija. Svet RTV SLO je na prošnjo uredništva odločal tudi o kandidatu Tomažu Kregarju, ki pa na koncu ni prejel soglasja Sveta RTV SLO. Uprava RTV SLO je nato Maria Galuniča potrdila oziroma imenovala za odgovornega urednika razvedrilnega programa.

Program dela in Galuničeva vizija

V svojem programu dela in viziji se je Mario Galunič precej podrobno dotaknil razvedrilnega programa. Spregovoril je tako o vlogi in položaju razvedrilnega programa na TV Slovenija, strukturi, gledanosti in kakovosti, organiziranosti, formatih v programski shemi kot tudi o programski podobi Razvedrilnega programa v obdobju 2024-2028.

Mario Galunič
Se festivalom z Galuničem obetajo lepši časi? Foto: Alesh Maatko

‘Ema’ je močan brand RTV SLO

Če se dotaknemo programske podobe, ki se navezuje na Emo in Evrovizijo, je Mario Galunič zapisal, citiramo, “da moramo skladbo, ki bo predstavljala Slovenijo na Pesmi Evrovizije izbrato s festivalom Ema, saj prav ta dogodek sproži številne pozitivne učinke v javnosti in na celotno glasbenozabavni sceni in ‘Ema’ je močan brand celotne RTV SLO, ki ga je vredno negovati.”

Graditi na tradiciji

Galunič je ob predstavitvi svojega programa še zapisal, da mora biti jedro programske ponudbe razvedrilnega programa tudi, citiramo, “festivalska ponudba (Ema, Popevka, MMS – graditi na tradiciji teh treh dogodkov)”, Pesem Evrovizije pa mora biti projekt celotne RTV Slovenija, je še zapisal. Celoten njegov pogram si lahko preberete tukaj.

Mario Galunič
Mario Galunič je med drugim vodil Emo 2017. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
6
+1
1
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
2
Twitter
Back to top button