MISIJA MALMÖ 2024

Vanja Vardjan odstopil po Misiji Malmö

Kdo ga bo nadomestil še ni znano

Tik pred oddajo Misija Malmö so v javnost prišle navedbe o sumu morebitnih nepravilnosti pri izvedbi projekta izbora za Pesem Evrovizije, ki jih obravnava tudi KPK (Komisija za preprečevanje korupcije).

Takrat je portal N1 razkril, da je Komisija za preprečevanje korupcije v začetku januarja prejela prijavo z očitki o domnevnih nepravilnostih pri izvedbi javnega natečaja za izbor predstavnika RTV Slovenija na 68. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2024. KPK je za portal N1 povedal, da bodo preverili, kako je potekal postopek izbora, v pesem in izvajalca pa se ne bodo vtikali.

Vanja Vardjan ponudil odstop

“Zaradi skrbi za dobrobit RTV Slovenija, Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, slovenskega evrovizijskega izbora in izbrane izvajalke, vsaj tako je bilo zapisano v sporočilu za javnost, je odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija Vanja Vardjan v sredo, 24. januarja 2024 ponudil odstop, s katerim želi omogočiti nepristransko ugotavljanje dejstev pri izpeljavi projekta izbor za Pesem Evrovizije.

“Čeprav pri dosedanjem pregledu ni zaznati nobenih znakov koruptivnih dejanj, pa je kljub temu treba izpeljati postopke ugotavljanja potencialnih nepravilnosti. Direktorica Televizije Slovenija Ksenija Horvat je odstop odgovornega urednika že sprejela,” so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Raiven in Veronika

Videospot slovenske predstavnice za Pesem Evrovizije Raiven je doslej dosegel skoraj pol milijona ogledov. “Želimo ji tudi dober nastop na velikem evrovizijskem odru. Tri evrovizijske dogodke bo TV Slovenija, kot običajno, neposredno prenašala v mesecu maju (7., 9. in 11. maja 2024),” so še sproročili iz RTV Slovenija.

Raiven
Raiven v oddaji Misija Malmö. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
7
+1
0
+1
1
+1
3
Twitter
Back to top button