ZABAVNO & DRUŽABNO

Bepop praznujejo 20 let s himno Brez kril

Celoletno praznovanje odpira nova pesem

Ena naših najuspešnejših glasbenih skupin – ob kupu zlatih in platinastih plošč, viktorjev ter drugih priznanj, so Bepop še vedno na vrhu lestvice najbolje prodajanih albumov v samostojni Sloveniji – odpira jubilejnih projektov polno leto s pesmijo Brez kril, spremljajoči videospot pa je prepleten z arhivskimi posnetki iz začetkov njihove kariere. 

Potem ko so se Alenka, Ana in Tinkara pred dobrima dvema letoma reaktivirale kot ženski trio in ob kupu nastopov posnele uspešnice Daj se nasmej, Ženska (z Rebeko Dremelj) in Verjamem v dobre ljudi (naslovna tema Anine priljubljene oddaje Delovna akcija), vstopajo v jubilejno leto z novo pesmijo Brez kril. V njej so znova združile moči z vročim mladim producentom Žanom Serčičem. 

Bepop
Bepop sestavljajo Tinkara Fortuna, Alenka Husič in Ana Praznik. Foto: Vita Orehek

“Žan nas je odlično zadel že s povratniškim singlom Daj se nasmej, s katerim smo naredile odlično tranzicijo od naše stare podobe v leto 2020, z novo pesmijo pa se končno predstavljamo z nekoliko drugačnim zvokom, za katerega čutimo, da nam je pisan na kožo tukaj in zdaj, upamo pa, da ga bodo sprejeli tudi poslušalci. Skladba Brez kril je sicer nastala že pred dobrim letom in pol, splet naključij pa je njen izid zamaknil na jubilejno leto. Malo so k temu prispevale omejene možnosti nastopanja v času epidemije, še bolj pa to, da nas je lani k sodelovanju povabila Rebeka, potem pa se nam je ponudila še možnost, da v pravo skladbo razvijemo temo Delovne akcije, ki jo je izvirno pela le Ana.”

Vsestransko zaposlene dame, ki dandanes najbolj uživajo v tem, da imajo vse niti kariere v svojih rokah, za letos pripravljajo še cel kup projektov povezanih z jubilejem, k praznovanju pa bodo pritegnile tudi svoje glasbene sopotnike.

Spremljevalni videospot je režiral bivši član rock skupine Lumberjack, David Podgornik, s produkcijsko skupino Perspektiva. Posneli so ga v studiu v Ljubljani, na snemanju pa so se dekletom pridružili tudi njihov bend, menedžer, nekaj največjih oboževalcev pa tudi članice plesne skupine LaViva, ki so s Tinkaro še pred usodno avdicijo na nastopih spremljale takrat zelo priljubljeno pevko (in Tinkarino sestrično) Vivian 2 Alive, nastopile pa so tudi na drugi turneji Popstars ter v videospotih Zapleši z nami in Le ti.

Bepop
Glasbenice obujajo spomine na uspešno glasbeno pot. Foto: Vita Orehek

V filmčku, pretkanen z arhivskimi posnetki, vas bodo spomini zagotovo popeljali v čase, ko je Slovenijo zajela masovna evforija ob dveh dvoranskih turnejah Popstars, katerih prvo ime je bila prav skupina Bepop, zbrana na istoimenski TV-avdiciji. Seveda v njem ne manjkajo tudi posnetki Simona in Nejca, katerega tragična smrt je takrat pretresla Slovenijo, a je skupina Bepop kljub velikemu šoku uspešno nadaljevala svoje delo in se zapisala med najuspešnejše slovenske glasbene izvajalce vseh časov.

Skupina Bepop se je med drugim predstavila tudi na EMI 2003, kjer so s pesmijo Ne sekiraj se zasedli 4. mesto. Naj kot zanimivost zapišemo, da so takrat pri telefonskem glasovanju dobili največje število glasov, strokovna žirija pa jim ni namenila niti ene točke.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X