FESTIVALI

Koncert, za katerega ni vedel skoraj nihče, je bil posvečen festivalu MMS

Na zadnjo avgustovsko soboto je v Portorožu odmevala zimzelena glasba, ki je nastala v povezavi s priljubljenimi Melodijami morja in sonca. Letos bi morala biti že 40. festivalska izvedba, pa je zaradi koronavirusa ni bilo. Je bil pa zato skromnejši (skrivnostni) koncert, na katerem so nastopili nekateri glasbeniki, ki so nekoč stali na odru MMS.

Tomi Purich (vodja festivalskega benda), Adrijana Krajnc Vasović, Slavko Ivančić in Lada Tancer.Foto: Facebook profil Adrijana Krajnc Vasović

Brezplačni koncert, za katerega so žal vedeli le tisti, ki so bili tisti trenutek v neposredni bližini portoroškega Rožnega vrta, ki se nahaja čez cesto ob glavni avtobusni postaji v Portorožu, je bil posvečen letos odpadlemu festivalu Melodije morja in sonca. Skupaj s festivalskim bendom MMS so festivalske uspešnice prepevali Eva Boto, Anika Horvat, Tinkara Kovač, Slavko Ivančić, Dare Kaurič in Žiga Rustja. Žal pa so malo manj zraven prepevali ljubitelji festivala in festivalskih uspešnic, saj preprosto nihče ni vedel za ta dogodek, tako da si skrivnostni organizator zasluži eno veliko zaušnico!

Na koncertu je nastopil tudi umetniški vodja MMS Slavko Ivančić.Foto: Janez Kočar
Skrivnostno Facebook povabilo …Foto: Facebook

Kot je razbrati na družbenih omrežjih je bila (facebook) gostiteljica skrivnostna Marija Marijancic, ki jo ne pozna prav nihče. Na grafični podobi, ki jo je ob tem objavila, so spodaj podpisani JSKD Piran, ZDK Piran in Občina Piran, kar bi pomenilo, da so bili oni organizatorji. Toda na nobeni izmed njihovih strani o dogodku, ki bi v Portorož privabil lepo število obiskovalcev in ljubiteljev poletnih melodij, ni bilo ne duha in ne sluha, prav tako ne v napovedniku Občine Piran.

Zgodba je po družbenih omrežjih zaokrožila šele po tem, ko je Adrijana Krajnc Vasović na svojem facebook profilu objavila nekaj fotografij z dogodka. Nato je v komentarjih postalo precej vroče, padlo pa je tudi nekaj grdih besed. Sploh so si bili spletni uporabniki enotni, da nikjer ni pisalo nič, vse skupaj pa meče slabo luč na vse tiste, ki se leta in leta trudimo, da bi festival MMS znova zaživel in živel med ljubitelji. Kot takrat, ko je bil zmagovalen Nasmeh poletnih dni.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button