FESTIVALI

Denis Trap: Mislim, da je slovenska glasba primerljiva s svetovno glasbo

Denis Trap, zmagovalec Slovenske note 2019, je za svojo nagrado od Mladinskega centra Hrastnik prejel čisto prvo pesem Noč in dan, ki jo je predstavil na promocijskem koncertu v Hrastniku, zanjo pa je že posnel čisto prvi videospot ….

Denis TrapFoto: Uroš Acman

V novem letu je pesem Noč in dan pričel ‘na veliko’ promovirati po slovenskih lokalnih radijskih in televizijskih oddajah, za našo spletno stran Evrovizija.com pa je spregovoril o tem, kaj se dogaja z njim ter kako dojema svoje začetke pevske poti, ki je se začela z zmago na Slovenski noti.

Denis, od tvoje zmage mineva že pet mesecev. Kakšni so tvoji vtisi, kako bi opisal Slovensko noto?
Pet mesecev je že minilo? Zdi se mi, kot da je bilo v Hrastniku včeraj. (smeh) Res je bilo neverjetno, nepozabno in predvsem zabavno. Res sem zelo užival … in ko se je Slovenska nota zaključila, sem v sebi čutil nekakšno praznino, saj je bila del mene več kot pol leta. Slovenska nota je festival z veliko začetnico, saj je preprosto vse tako kot mora biti. Festival je zelo prijazen nam mladim neuveljavljenim pevcem, hkrati pa odskočna deska v svet slovenske glasbe.

Zmagovalni trenutek na Slovenski noti 2019.Foto: Alesh Maatko

Tvoja prva pesem nosi naslov Noč in dan, katero je zate napisal Alex Volasko, dobil pa si jo za nagrado od MCH za tvojo zmago. Kakšne so tvoje misli o tej pesmi?
Res je neverjetno. Še danes težko verjamem, da imam svojo pesem. Kot sem že tudi povedal, je to moj prvi »otrok«, ki bo od zdaj naprej z mano na vseh mojih nastopih. Pesem mi je res pisana na kožo, tako vsebinsko kot tudi glasovno. Alex jo je res napisal samoo zame.

Kakšno pa je tvoje mnenje o Alexu Volasko kot producentu – glede na to, da si ga pobližje spoznal pri ustvarjanju tvoje prve pesmi?
Ustvarjati z Alexom mi je bilo res v veliko čast, saj sem ga že prej zelo dolgo spremljal, še preden sva se spoznala. Mi je pa bilo to sodelovanje tudi velik izziv in pa v veliko zabavo. Z Alexom mi je bilo preprosto fajn delat’, saj je bil zelo odprt za vse moje in tudi Irenine predloge za samo pesem, kar mi je zelo všeč, da ni samo vztrajal pri svojem, kot to počnejo kakšni drugi producenti, ampak je bil glede tega zelo odprt. Hkrati pa sem se še veliko dodatnega naučil in doživel res eno veliko izkušnjo, za katero upam, da jo bova z Alexom še ponovila.

Denis sredi snemanja videospota.Foto: Osebni album

Za svojo prvo pesem Noč in dan si posnel tudi prav posebno videozgodbo. Od kje si dobil idejo za videospot, kaj sporočaš z zgodbo?
V bistvu ta ideja ni bila čisto moja. Na začetku sem sicer podal svoje želje, kaj želim imeti v videospotu, potem pa sem vse skupaj preprosto prepustil režiserju. V videospotu smo v bistvu želeli sporočiti ravno to, kar tudi sama pesem sporoča, da vsak od nas potrebuje nekoga, ki je z nami v dobrem in slabem, nekoga, na kogar se lahko zanesemo in mu tudi povemo vse svoje skrivnosti ter da je vsak sam, vendar sta dva skupaj močnejša.

Alex Volasko in Denis TrapFoto: Simon Tanšek / Foto Klub Hrastnik

Kaj kmalu si se odločil prirediti svoj prvi samostojni koncert v Florjanu, svojem domačem kraju, drži?
Nekako sem skozi vso Slovensko noto prirejal koncerte samo v Zasavju, s tem koncertom pa sem se želel zahvaliti vsem mojim podpornikom doma – v domačem kraju, ki so me res podpirali, glasovali in se potem ob zmagi veselili z mano. In kako bi se jim lažje zahvalil kot s koncertom? Hkrati pa sem jim želel predstaviti tudi svojo pesem na povsem akustičen in nežen način.

Kaj pa načrti za prihodnost?
Nimam nekih načrtov za prihodnost, saj se preprosto prepuščam toku, da me vodi. Zagotovo pa bom v letošnjem letu izdal še kakšen komad, mogoče se tudi prijavim še na kakšen festival. Zopet pa bom malo več pozornosti posvetil mojemu YouTube kanalu, saj že na Valentinovo lahko pričakujete tudi novo priredbo.

Na koncu lanskega leta si izrazil hvaležnost za leto 2019 in rekel, da je bilo to tvoje eno najlepših let. Kaj mora imeti leto 2020, da bo še boljše?
Če bo dvajsetka takšna kot devetnajstka bo več kot odlična. Preprosto si v letu 2020 želim čim več uspehov, vzponov, hkrati pa tudi kakšen padec, saj se iz le teh učim in tako lažje sprejemam vse, kar se mi dogaja. Želim si samo čim več nastopati in širiti svojo glasbo med ljudi.

Kaj pa bi rad sporočil vsem evrovizijskim oboževalcem in oboževalkam – kot pevec, ki promovira slovensko glasbo – kakšno bi bilo tvoje sporočilo glede slovenske glasbe?
Že samo to, da prepevaš v svojem maternem jeziku je nekaj najlepšega, hkrati pa je treba slovensko glasbo ohranjati tudi za naslednje generacije. Ko pa je že ravno govora o Evroviziji, pa zelo rad slišim slovenske izvajalce, ki na Evroviziji pojejo slovensko, saj tako poskrbijo tudi za promocijo slovenščine, ki pa je čedalje bolj všeč tudi Evropejcem. Mislim, da je slovenska glasba primerljiva tudi s svetovno glasbo, hkrati pa je edinstvena in posebna.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button